Uporabnik:Niniosola/Boško Djurica

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

BOŽIDAR DJURICA (1939 – 2016) Ustanovitelj nauka o življenjsko-kozmični energiji

Božidar Djurica, (Kotor, 1939 † Ljubljana, 2016) elektro inženir, radioamater, pedagog, predavatelj, pisatelj, avtor in terapevt .Celo življenje je raziskoval in preizkušal nevidni svet energij in njihov vpliv na človekovo zdravje.

Božidar Djurica - Boško, humanist, predavatelj ezoterike in duhovnosti, zdravitelj in učitelj, avtor petih natisnjenih knjig v katerih je opisal je svoj pogled na primarno energijo, ki omogoča obstoj življenja na Zemlji in jo po njenih lastnostih poimenoval 'Življenjsko-kozmična energija'. Prepričan je bil, da ta energija omogoča vzdrževanje zdravja, ki ga je štel za največje bogastvo in srečo v slehernem življenju.

ŽIVLJENJE IN DELO

Božidar Djurica se je rodil v Dobroti pri Kotorju v Črni gori 9. novembra 1939. leta. Osnovno šolo in klasično gimnazijo je dokončal v Kotorju in nadaljeval študij na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Kot elektro inženir in pedagog je živel in delal v izobraževalnih in drugih javnih ustanovah. Vzporedno je opravljal številne dejavnosti: organiziral, pisal priročnike, sodil in vodil je tehnične sekcije, predvsem kot vrhunski radiotelegrafist in kot izvrsten športni jadralec. Po odhodu v pokoj je živel v Ljubljani in v Kotorju in se posvetil terapevtskemu delu, učil na tečajih in javno predaval; napisal je pet knjig o življenjsko-kozmični energiji, natisnjenih v slovenskem in črnogorskem jeziku. Prevedene so tudi v angleščino. Umrl je 1.3.2016 v Ljubljani; pokopan je v rojstnem kraju, Dobroti v Boki. Svojo filozofijo, sistem, kritičen pogled na vpliv energij na vsakdanje življenje, je dokazoval v praksi in opisal v svojih knjigah.

Knjige[uredi | uredi kodo]

1. DEL: [1]BOŽANSKI VPLIV VESOLJA, OSNOVNE ZAKONITOSTI

139 strani, trda vezava, italijanski vez; januar 2006, ponatis januar 2010; Založnik: Alternativa, Ljubljana

Moto: “Um je morilec resnice, naj učenec ubije morilca.”

Knjiga v dvanajstih poglavjih podaja informacije za splošno rabo, kritičen vpogled v nerazjasnjena področja rabe energij, ter avtorjev pogled na  energijo, od katere je odvisen obstoj vseh kreacij na zemlji. Meni, da je za terapevtske namene primerna le primarna izvorna energija, ki jo je ustvarilo vesolje v sodelovanju z Zemljo in jo poimenuje življenjsko-kozmična energija.

2. Del: [2]ŽIVLJENJE BREZ BOLEZNI, ZDRAVLJENJE ENERGETSKEGA IN FIZIČNEGA TELESA

220 strani, trda vezava, italijanski vez; 2007, ponatis maj 2013;Založnik: Alternativa, Ljubljana

Moto: “Tistemu, kateremu je dano, da lahko zdravi, mu zdravljenja nihče ne sme oporekati ali prepovedovati.”

V drugi knjigi avtor v obliki priročnika podaja svoj pristop pri zdravljenju z življenjsko -kozmično energijo z uporabo zakonitosti, opisanih v prvi knjigi. Z logičnim odnosom razlaga posege z energijo na energetskem in fizičnem telesu. Avtor razlaga svoj postopek za nevtralizacijo energetskih vzrokov, kot so strah, travma, genetska poškodba, nekoristni zunanji ter tuji vplivi.

3. Del: [3]ZDRAVJE JE SREČA, PRIMERI IZ PRAKSE                           

226 strani, trda vezava, italijanski vez; maj 2008, marec 2016; Založnik: Alternativa, Ljubljana                                   

Moto: “Aktiviranje duhovnih programov v materialnem svetu povzroči satanizem in črno magijo.”

V tretji knjigi, priročniku, avtor podaja zbirko navodil in ob njih številne primere (s spremenjenimi imeni in kraji dogajanj) iz prakse pri zdravljenju z življenjsko-kozmično energijo ter pri odpravljanju posledic bolezni. Razlaga svojo tehniko zdravljenja brez transformacij in tehniko miselnih prebliskov, ki v kratkem intervalu povrnejo organizem v zdravo stanje. Kot pravi: “Vse kaže, da so to ali podobno tehniko izvajali oz. uporabljali veliki misleci in zdravilci, znani iz starega veka: »položil je roko na bolnika in bolnik je ozdravel«.”

4. Del: [4]KAJ JE ŽIVLJENJSKO-KOZMIČNA ENERGIJA: ELIKSIR ZA ŽIVLJENJE NA ZEMLJI

200 strani, trda vezava, italijanski vez; ponatis junij 2010, Založnik: Alternativa, Ljubljana

Moto: “Če učenec vlaga toliko energije v duhovno rast, kot jo vlaga utopljenec, da bi prišel do zraka, mu ležijo vsi duhovni cilji prav na dosegu roke”

Citat: »zastavlja se tudi vprašanje, dvom v postopek sprejemanja življenjsko-kozmične energije v naše telo, kdo vodi ta postopek, da smo tu, živi, kakšna je naloga duše, možganov in programov, ki jih formirajo geni v DNK strukturi? Razumevanje dvojnih ukazov duše in ega …«

5.Del: [5]ZDRAVLJENJE PROSTOROV Z ŽIVLJENJSKO-KOZMIČNO ENERGIJO, ČISTO OKOLJE

149 strani, trda vezava, italijanski vez; maj 2008, dotis februar 2016;Založnik: Alternativa, Ljubljana

Moto: »Ustvarjalci zlobnih in škodljivih energij so duhovno nerazvite osebe, ne dojamejo nobenega nasveta ali opozorila, ustavi jih le protinapad.« 

Peta po vrsti napisana knjiga obravnava avtorjev pogled na zdravljenje, čiščenje prostorov in opisuje različne energetske oblike, ki so skozi čas nastale in ostale pripete na prostore, katere zdravimo.

B. Djurica je zapisal: »Posameznik lahko v svojem razvoju prehodi pot duhovnega razvoja, univerzalne ljubezni in razsvetljenja na zelo enostaven, dostopen in kratek način z opisano uporabo energije življenja. Tokrat mu postane tudi tovrstna literatura, pripovedovanje adeptov, gurujev in visoko duhovno izobraženih posameznikov dostopno in razumljivo.«

  1. Božidar., Djurica,; Irena., Golouh,; Vladimir., Osolnik,; Lampelj) (2006). Življenjsko-kozmična energija : božanski vpliv vesolja. Del 1, Osnovne zakonitosti. Ljubljana: Alternativa. ISBN 9789619174500. OCLC 448482102.{{navedi knjigo}}: Vzdrževanje CS1: dodatno ločilo (povezava)
  2. Djurica, Božidar (2008). Življenjsko-kozmična energija : zdravje je sreča. Del 3, Primeri iz prakse. Ljubljana: Alternativa. ISBN 9789619174524. OCLC 449387509.
  3. Djurica, Božidar (2013). Življenjsko-kozmična energija : življenje brez bolezni. Del 2, Zdravljenje energetskega in fizičnega telesa (1. ponatis izd.). Ljubljana: Alternativa. ISBN 9789619174517. OCLC 858770562.
  4. Božidar., Djurica, (2010). Kaj je življenjsko-kozmična energija : eliksir za življenje na Zemlji. Ljubljana: Alternativa. ISBN 9789619174562. OCLC 781012301.{{navedi knjigo}}: Vzdrževanje CS1: dodatno ločilo (povezava)
  5. Božidar., Djurica, (2011). Zdravljenje prostorov z življenjsko-kozmično energijo : čisto okolje (1. natis izd.). Ljubljana: Alternativa. ISBN 9789619174579. OCLC 780912056.{{navedi knjigo}}: Vzdrževanje CS1: dodatno ločilo (povezava)

Povezave[uredi | uredi kodo]

http://www.emka.si/avtorji/9778-bozidar-djurica/biografija/8987

https://www.dnevnik.si/1042636159

http://www.energijaljubezni.si/o-meni/