Uporabnik:Janeznovak/navodila

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Prvi koraki in izdelava uporabniškega konta


Izdelava uporabniškeka konta v Zbirki[uredi | uredi kodo]

Prijava in izdelava uporabniškega konta

Če želiš nalagati slike v Zbirko je izdelava uporabniškega konta in prijava obvezna, če želiš popraviti samo nekaj strani to ni potrebno je pa zelo zaželjeno. Postopek je hiter in skoraj enak kot v slovenski Wikipediji.

Izdelava uporabniškega konta

Ukaz za izdelavo uporabniškega konta je v desnem zgornjem vogalu zaslona.

Ko klikneš po ukazu se odpre okno za prijavo ali izdelavo uporabniškega konta. Ukaz za izdelavo konta je krepko izpisan.

Če še nimaš konta klikni po tem ukazu. Odpre se maska za izdelavo konta. Če že imaš konto se tu prijaviš.

Najprej je potrebno vnesti besedo, izpisano z popačenimi črkami. To je zaščita pred odpiranjem konta s strani spamerjev. Vnesti je potrebno uporabniško ime ter varno geslo. Geslo je potrebno ponoviti.

V nadaljevanju je možno (ni pa obvezno) vnesti elektronski poštni naslov. Ta omogoča, da ti drugi uporabniki pošiljajo osebna sporočila. Ta naslov ni viden nobenemu uporaniku, izdaš ga lahko samo ti če na pošto odgovoriš z »Reply«.

Izdelava uporabniškega konta

Na koncu se moraš še odločiti ali si naj programje zapomni tvojo prijavo na tem računalniku. To je udobno če računalnik uporabljaš samo ti in je ustrezno zaščiten, če delaš na računalniku, ki je javno dostopen tega nikakor ne naredi. Če boš potrdil pomnenje gesla boš vsakič ko boš odprl Zbirko že prijavljen (pa tudi eventuelno nekdo drug pod tvojim imenom).

Na koncu je potrebno izdelavo konta še potrditi.

Če so bili podatki uspešno vneseni program potrdi izdelavo konta in te pozove na spremembo nastavitev. Nastavitve lahko spreminjaš tudi kadarkoli kasneje.

Potrditev da je konto odprt

Predlagamo da uporabljaš na Zbirki isto uporabniško ime in nastavitve kot na slovenski Wikipediji.