Uporabniški pogovor:Millosh

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pozdrav[uredi kodo]

Zdravo, Miloš! Dobrodošel na straneh slovenske Wikipedije! --romanm 10:14, 14 jul 2004 (CEST)

Sodelovanje[uredi kodo]

Sodelovanje je seveda vedno dobrodošlo. Lahko bi, denimo, skupaj iskali fotografske in zgodovinske vire: zanimiva bi bila npr. ustava Kraljevine SHS iz katere se prav gotovo dobro vidi ureditev države, različne deklaracije itd. Neposredno sicer skupno pisanje člankov zaradi različnosti slovenščine in srbohrvaščine po mojem mnenju ne bo izvedljivo, bi pa res lahko skupaj iskali dokumente po naših arhivih. V Sloveniji obstaja Arhiv Republike Slovenije in Narodna in univerzitetna knjižnica, ki hrani t.i. Sloveniko, zbirko vseh knjig v slovenščini ali slovenskih založb, tudi razne ustave, anale, priročnike ... V Srbiji obstaja Arhiv Srbije i Crne gore, ki ima tudi kup dokumentov iz časa obeh Jugoslavij. --romanm 10:01, 21 jul 2004 (CEST)

Re: Hvala na savetu[uredi kodo]

Zdravo! Čestitam za srbsko glavno stran; sem jo pogledal in je lepa in zanimiva. Opazil sem, da si jo naredil v rdeče-modro-belih barvah srbske nacionalne zastave. Všeč so mi tudi "Sjajni tekstovi" in najbrž bom kakšnega prevedel tudi za slovensko Wikipedijo. --romanm 22:38, 31 jul 2004 (CEST)

Kar se tiče Avale, sem malo pregledal njegovo administratorsko kariero na sr:, hvala. Upam, da se bo na dopustu malo zamislil in potem energijo uporabil za pisanje člankov. --romanm 22:38, 31 jul 2004 (CEST)

Bošnjaška cirilica[uredi kodo]

Pozdrav i sa moje strane, Millosh. Evo, slao sam ti repliku na pogovornu stranicu o bošnjački (bosanski) ćirilici. Uz to se izvinjavam zbog lošeg srpskohrvatskog. Lep pozdrav. --XJam 18:32, 19 avg 2004 (CEST)

Golija[uredi kodo]

Zdravo, Miloš! Ne znam ko je Golija i tek sada sam prvi put čuo za njega kako si ga ti spomenuo. Sigurno ga i prije nisam pominjao - mora da si me zamenio s nekim, ali nema veze. --romanm (pogovor) 19:10, 28 avg 2004 (CEST)

Boti in formularji[uredi kodo]

Tudi sam sem pred časom usposobil bota, par ad-hoc skriptov za poljubna opravila. Ali lahko kje vidim primer delovanja tvojega, tj. ali si ga že pognal na srbski wikipediji? Zelo me zanima tudi primer formularjev, ki jih omenjaš, po mojem mnenju bi bilo to koristno, le še Pod lipo omeni, da slišimo, kaj pravijo tudi drugi. --romanm (pogovor) 23:19, 15 sep 2004 (CEST)

Ah, če s "formularji" misliš pripravljeno okostje strani, kot je npr. 123, potem se mi to samo po sebi (brez podatkov) na sl: ne zdi preveč uporabno. Pravzaprav celo razmišljam, da bi lahko nekako logaritemsko združili članke:

  • 2004 itd.: vsak mesec ima lahko svojo stran,
  • 20. stoletje: vsako leto naj ima svojo stran,
  • 15.-19. stoletje: vsako desetletje naj ima skupno stran,
  • x. stoletje pr. n. št. - 15. stoletje: vsako stoletje naj ima skupno stran,
  • pred x. stoletjem: vsako tisočletje naj ima skupno stran,
  • pred x. tisočletjem: vsako zgodovinsko obdobje (bakrena doba itd.) naj ima svojo stran,

To se mi zdi boljše, ker nikoli ne bodo vsa leta opisana. Se pač takrat ni nič omembe vrednega zgodilo, da bi mi to danes vedeli.

Ampak tudi to se moramo še enkrat zmeniti Pod lipo, in če se bomo tako odločili, že imamo tehnologijo za te spremembe. Pa vseeno hvala za ponudbo! --romanm (pogovor) 00:40, 17 sep 2004 (CEST)