Taktik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Taktik, agencija za komunikacijski management d.o.o.
Taktik logo.jpg
Pravna ureditevDružba z omejeno odgovornostjo
Ustanovljen2003
SedežCvetkova ulica 25, 1000 Ljubljana, Slovenija
DejavnostKomunikacijski management
VodstvoMatjaž Klipšteter

Taktik je slovenska agencija za komunikacijski management, ki je od ustanovitve leta 2003 do 2013 delovala pod imenom Futura PR.[1] Direktor je Matjaž Klipšteter, komunikacijski strateg, taktik, ekonomist ter občasni predavatelj.[2] Naloge izvršne direktorice opravlja Marijana Kanduti, ki ima izkušnje na področju poslovnega in komunikacijskega svetovanja tako v gospodarstvu kot javni upravi.

Ključna področja delovanja[uredi | uredi kodo]

V njihov obseg del poleg klasičnih odnosov z javnostmi in mediji sodijo še strateško komunikacijsko in poslovno svetovanje ter upravljanje s kriznim komuniciranjem. Delujejo tudi na področju odnosov s poslovnimi in finančnimi javnostmi, zaposlenimi in potrošniki ter lokalnimi skupnostmi. Izvajajo tudi treninge javnega nastopanja, medijske analize in organizirajo dogodke.

Naročniki[uredi | uredi kodo]

Taktik sodeluje s podjetji, kot so Lek, član skupine Sandoz, Si.mobil, IKEA Slovenija, Lidl Slovenija, Europlakat, Zavarovalnica Generali, Pošta Slovenije, KDD, Erste Card Club, Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije ter drugi.

Mednarodne povezave[uredi | uredi kodo]

Taktik je prva slovenska agencija, ki je postala del Mednarodnega združenja neodvisnih družb za odnose z javnostmi in komunikacijskih družb (IPREX).[3] Slednje je na tem področju eno izmed večjih in vodilnih združenj; ustanovljeno je bilo leta 1983.

Nagrade[uredi | uredi kodo]

Podjetje je prejelo več nagrad Prizma (leta 2005, 2006, 2008, 2010)[4], nazadnje leta 2014, za komunikacijsko podporo projektu ”Knjižnica slepih in slabovidnih" (naročnik: Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije). Agencija je tudi dobitnica Zlatega priznanja Festivala SOF 2012 za projekt Letno poročilo 2011 (naročnik: Si.mobil) in nagrade IABC Gold Quill 2010 za projekt Ekokviz (naročnik:Telekom Slovenije)[5].

Sklici in opombe[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]