Riko Hiše

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Riko Hiše je podjetje, ki proizvaja in trži lesene bivanjske in javne objekte po naročilu.

Podjetje Riko Hiše, d.o.o., je nadgradilo več kot 500 - letno tradicijo obdelovanja in oblikovanja lesa na Ribniškem, od koder izvira, z bivanjskimi zahtevami in pričakovanji sodobnega časa v certificiran sistem lesene prefabricirane gradnje. Podjetje Riko Hiše je svoje področje delovanja od gradnje stanovanjih objektov in naselij razširilo še na gradnje poslovnih, turistično-namestitvenih objektov, izobraževalnih ustanov in drugih javnih objektov. Že od svojega nastanka podjetje sodeluje z domačimi in tujimi znanstveno-izobraževalnimi institucijami na področjih razvoja uporabe naravnih materialov v gradbeništvu, požarne in potresne varnosti, ekološke gradnje, manjše porabe energije.

Podjetje se je s svojo leseno gradnjo uveljavilo predvsem na tržiščih Evrope, kjer spoštujejo načela trajnostnega razvoja. Med njihovimi naročniki se vpisujejo tako zasebni naročniki kot investitorji stanovanjskih naselij ter javnih objektov.

Najpomembnejši mednarodni certifikati[uredi | uredi kodo]

CE znak (znak evropske skladnosti izdelkov)

ISO 9001 (sistem vodenja in vzdrževanja kakovosti )

Evropski patent (EU patentni urad München)

Ü znak (dokazilo o skladnosti gradnje po DIN 1052 (1-3))

Bescheinigung B (potrdilo o dokazilu kvalificiranosti za lepljenje nosilnih lesenih konstrukcij po DIN 1052 1, ki ju podeljuje FMPA Stuttgart) FSC certifikat (potrdilo o rabi lesa iz obnovljivih virov)

Pomembnejše priznanja in nagrade[uredi | uredi kodo]

Najboljši okoljski izdelek v Sloveniji, 2002, EKO sklad, Slovenija

Nagrada za prefabricirani način gradnje, 2007, The Wood Awards, Velika Britanija

Superbrands, leto 2008, Slovenia Superbrands

Nominacija za European Green Building Council Leadership Awards, leto 2013, World Green Building Council (GBC), Velika Britanija