Pojdi na vsebino

Primož Hrovat

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Primož Hrovat, roj. 02.11.2002 materi Ireni in očetu Romanu. V mladosti je bil zelo živahen in energičen otrok. Bil je priljubljen med sošolci zaradi svoje dobre energije, ki se je čutila že na zunaj.

Primož Hrovat na Inštututu za kakovost in meroslovje


Že v mladosti je pokazal zanimanje za tehnične vede. V osnovni šoli, katero je obiskoval v Sevnici, Osnovno šolo Sava Kladnika Sevnica, je pokazal ogromno zanimanje za filmografijo. Sodeloval je na natečaju Slovenščina ima dolg jezik, na katerem je dosegel več državnih zlatih priznanj.

Po osnovni šoli je šolanje nadaljeval na Srednji poklicni in strokovni šoli Krško. Vpisal se je na program Elektrotehnike. Vsak dan je vložil svoj prosti čas v poglabljanje znanja iz elektrotehnike, navdušila ga je predvsem avtomatika.

Že ob prihodu na sredno šolo je Primož vedel, da bo študij nadaljeval na Fakuleteti za Elektrotehniko. Odločil se je za smer Avtomatika.

V začetku študentskega življenja se je odločil, da bo živel v študentskem naselju Rožna dolina, v katerem je močno aktiven. Kaj hitro ga je družba sprejela in postal je predstavnik študentskega doma VIII. Pot je nadaljeval v organizacijo Majskih iger, ki je študentom znotraj Slovenije dobro poznan dogodek, ki obsega celoten maj. Njegova funkcija je bila vodja tehnike.

Od mladih let ga že spremlja glasba, saj je njegov oče izvrsten glasbenik. Začel je s klavirjem, nadaljeval s kitaro, potem pa se izuril tudi na bas kitari, bobnih in vokalu. Solo petje študira pri dobremu prijatelju Nacetu Junkarju.

Med vikendi ga najdemo na koncertih kjer skrbi na začetku za montažo, na koncu za demontažo opreme, med samimi dogodki pa opravlja delo tonskega tehnika ali mojstra luči.

Primož je med ljudmi zapisan kot delavna oseba, ki te nikoli ne pusti na cedilu, in je vedno pripravljena pomagati. V Rožni dolini nikoli ne mine dan, da nekdo ne vpraša: "Ej, a gremo k Primožu?"