Pojdi na vsebino

Predloga:Blokirani posredniški strežnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
IP-naslov, ki ga trenutno uporabljate, je bil za nedoločen čas blokiran, ker se domneva, da gre za odprti ali anonimizacijski posredniški strežnik, npr. storitev VPN. Za preprečitev zlorabe se lahko urejanje Wikipedije za te strežnike prepreči.
Če uporabljate odprti posredniški strežnik ali storitev VPN, ga boste morali za urejanje Wikipedije izklopiti.

Če menite, da ne uporabljate anonimizacijskega posredniškega strežnika, je najverjetnejši vzrok to, da je odprti posredniški strežnik uporabljala druga stranka, ki ji je bil predhodno dodeljen vaš IP-naslov. Zoper ta blok se lahko pritožite tako, da na svojo pogovorno stran dodate naslednje besedilo: {{odblokiraj|razlog=Urejanje mi preprečuje blok odprtega posredniškega strežnika, vendar pa ta gostitelj ali IP ni odprti posredniški strežnik. Moj IP-naslov je ______. Tu navedite morebitne dodatne informacije. ~~~~}}. Za pregled bloka morate to prazno mesto izpolniti s svojim IP-naslovom. Vaš IP-naslov je mogoče ugotoviti z orodjem whatismyip.com. Če želite svoj IP-naslov ohraniti zaseben, lahko uporabite sistem za zahtevke v zvezi z odblokiranjem.

Redkeje je lahko vzrok napačno konfigurirana ali okvarjena (npr. zaradi virusa) omrežna oprema vašega omrežnega ponudnika.

Administratorji: Uporabniška pravica za izvzem iz IP-bloka se lahko uporabi za to, da se uporabnikom dovoli urejanje z odprtim ali anonimizacijskim posredniškim strežnikom, samo v izjemnih primerih in je treba zanjo po e-pošti zaprositi ekipo, ki to ureja. Če nameravate zaprositi zanjo, mora račun pregledati preverjevalec uporabnikov. To boste najlažje zahtevali na strani Prošnje za preverbo uporabnika. Odblokiranje IP-naslova ali IP-razpona s to predlogo, ne da bi vsaj kontaktirali administratorja, ki je blokado uveljavil, se močno odsvetuje.

Dokumentacija za predlogo[ustvari]