Vtičnik: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
m Yerpo je premaknil stran Dodatni program na Vtičnik: bolj uveljavljen izraz
m izboljšana definicija
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Dodatni program''' ({{jezik-en|add-in program}} ali ''add-on'') je [[datoteka]] (datoteka je tudi [[računalniški program]]), v kateri so zapisana programska navodila za [[spreminjanje]], [[izboljšanje]] ali [[dopolnjevanje zmožnosti]] [[namenski program|namenskega programa]]. S tem lahko avtorji dograjujejo programe in jih prilagajajo zahtevam [[uporabnik]]om in sledijo novim [[tehnologija]]m.
'''Vtičnik''', tudi '''programski dodatek''' ali '''programska razširitev''' ({{jezik-en|plugin}}, ''add-in'' ali ''add-on'') je [[računalniški program|programska]], ki spreminja, izboljša ali dopolni zmožnosti [[namenski program|namenskega programa]]. S tem lahko avtorji dograjujejo programe in jih prilagajajo zahtevam [[uporabnik]]om ter sledijo novim [[tehnologija]]m.


{{računalniška škrbina}}
{{računalniška škrbina}}


[[Kategorija:Programske aplikacije]]
[[Kategorija:Programske aplikacije]]

[[en:Add-on]]
[[nl:Add-on]]
[[pl:Add-on]]

Redakcija: 10:04, 20. september 2015

Vtičnik, tudi programski dodatek ali programska razširitev (angleško plugin, add-in ali add-on) je programska, ki spreminja, izboljša ali dopolni zmožnosti namenskega programa. S tem lahko avtorji dograjujejo programe in jih prilagajajo zahtevam uporabnikom ter sledijo novim tehnologijam.