Požar v bolnišnici svetega Antona (Effingham, Illinois): Razlika med redakcijama

Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
m
m (→‎glej tudi: urejanje)
Priče so potrdile izjavo članov gasilskega društva, da so v minuti ali dveh po prihodu prvega gasilskega avtomobila plameni vzplameneli skozi streho, v bližini odprtega stopnišča v sekciji severnih in vzhodnih hodnikov, in skoraj direktno nad odprtim stopniščem v severovzhodnem kotu blizu vrtca v drugem nadstropju. Kasneje je rezultat potrdil Wilkins z izjavo, da niso imeli nobenih možnosti.
 
Nemogoče je pričakovati, da lahko kdor koli, ki je bil vpleten v masovno tragedijo, le- to časovno opredeli. Verjetno je, da je pomočnik inženirja Harry Stalling prišel v petih minutah po alarmu, z društvenim črpalnikom vode, ki ima možnost načrpati 750 galonov[[galon]] na minuto, ustreznimi cevmi, 28 stopničasto lestvijo ter 50 stopničasto aluminijasto lestvijo. Na prizorišče požara sta bila pripeljana še dva dodatna aparata in črpalnik vode ter popolnoma opremljeni reševalni avto. Willkins zatrjuje, da je bilo 22 mož oddelka prisotnih v desetih minutah na kraju požara po sprožitvi alarma.
Gasilci morajo pričakovati kritične komentarje od drugih prisotnih na kraju dogodka, kjer se gre za večje izgube življenj v požarih in Effinghamska katastrofa ni nič drugačna. Ob prihodu so bili vsi gasilci v tretjem nadstropju. Odločiti se morajo med dvema možnostima. Ali začeti reševati operacije izrednega pomena ali potegniti cevi in polivati [[ogenj]] z vodo. Mnogi so živi, a bi zagotovo umrli v požaru, če ne bi bile operacije izrednega pomena prva možnost reševanja pomočnika Chamberlaina in bila potrjena tudi s strani inženirja Wilkinsa ob njegovem prihodu minuto ali dve kasneje.
87

urejanj

Navigacijski meni