Jaka Klobučar: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 65 zlogov ,  pred 12 leti
brez povzetka urejanja
{{slog|ne upošteva nobene slogovne smernice}}
 
'''Jaka Klobučar''', je [[Slovenci|slovenski]] košarkarski[[košarkar]], reprezentant* [[19. avgust]] [[1987]], [[Novo mesto]], [[Slovenija]]
 
Rodil se je 19.8.1987 v Novem mestu, kjer je tudi začel športno kariero. Tam je osvojil pionirski in kadetski naslov. Takoj po propadu oz. izpadu njegove ekipe KK Krke iz takrat še [[Goodyear]] lige je dobil priložnost v članski ekipi.
 
V sezoni 2004/05 je nosil dres s številko 14 in v njem povprečno dosegel 4.1 točke in 1.1 skok. Potem je dobil mamljivo ponudbo iz ljubljanskega Slovana ter podpisal pogodbo za 5 let.
Takrat se je zgodila iskra v Jakovem Življenju, na enkrat je postal eden boljših igralcev v Sloveniji. V članskem dresu Slovana je dosegel povprečno 7.6 točke in 1.6 skoka. Poleg tega pa je s mladinci Slovana osvojil naslov državnega prvaka in to v dvorani Leona Štuklja kjer je Jaka kariero začel. V finalu je s ekipo premagal domačo Krko, za nagrado je bil izbran za MvP-ja (most valuable player), bil je tudi v najboljši peterici.
 
V reprezentanci mlajših članov je tisto poletje sodeloval na EP v Turčiji, osvojil tretje mesto, v eni odločilnih tekem je dosegel kar [[44]] točk in [[11]] skokov.
 
Naslednjo sezono je v Slovanu igral vidnejšo vlogo in imel 10.6 točk povprečja in 2.8 skokov. To poletje mu bo ostalo za vse življenje v spominu. Bil je član reprezentance kjer je dosegel 2 točki in kapetan mlajše reprezentance s katero mu žal ni uspelo priti med 4 najboljše.
159

urejanj

Navigacijski meni