Pogovor o predlogi:Taxobox domain entry

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Se gospostvo pri nas sploh uporablja? V mojem leksikonu živalstva ne najdem tega izraza ... lp, --matijap | pogovor 15:47, 25 maj 2005 (CEST)

Ja, si mi snel. Ker pač, kakor zgleda od 1980./1990. uporabljajo izraz domain sem le naredil predlogo in ga še zapisal v članku o kraljestvu (preberi si ta članek, če še nisi - zanimivo). Tam še nisem naredil povezave na ta pojem, in tudi v predlogi je povezano na kraljestvo. Nisem šolan biolog, pa sem moral dobesedno prevesti, seveda ni rečeno, da sem sploh zadel. Tudi jaz ga v mojih razpoložljivih virih ne najdem. Rusi, kakor vidim uporabljajo za domain izraz nadcarstvo, seveda, če vemo, da za kraljestvo pač uporabljajo, po svoji starodavni tradiciji, ime carstvo. Ali morda pri nas biologi uporabljajo izraz 'nadkraljestvo'? Ni pa problema tega popraviti, ko se doreče, kako sploh to imenujejo. Važno je, da ima...

Drugače, pa predlagam, da vprašanja v zvezi s taksonomkami in podobnim, nekam združujemo. Imaš, Matija kakšne predlog, kam? Imam še nekaj vprašanj v zvezi s tem. --xJaM 16:09, 25 maj 2005 (CEST)

Malo sem pogledal po literaturi in ne najdem nič. Predlagam Wikipedija:Taksonomija ali Wikipedija:Taksonomske škatle. Tja bi se potem napisalo tudi tisti osnovni članek o tem. MMG, ali si pogledal e-pošto? :) --matijap | pogovor 16:21, 25 maj 2005 (CEST)
Dober in zanimiv članek, ja. Najnovejšega sistema v srednješolski biologiji še ne omenjajo ... --matijap | pogovor 16:24, 25 maj 2005 (CEST)