Pogovor o predlogi:Regionalizacija Slovenije

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Po tej razdelitvi je recimo Kočevski rog samostojna mezoregija?!!? -Ferdi 17:33, 25 april 2006 (CEST)

Kako je lahko Kočevski rog samostojna mezoregija (mikroregija)?? --Ferdi 08:11, 26 april 2006 (CEST)


Klemen to ve! Ne oporekaj mu, on ima vedno prav. --Janez Novak 14:21, 26 april 2006 (CEST)
Ma, dajte no. Ni kriv Klemen, da se je nekdo spomnil takšne razdelitve. Saj ni treba vsega jemati tako prekleto osebno. Drago je lepo povedal, da poznamo precej regionalizacij Slovenije in geografski laiki, kot smo, zagotovo nimamo dovolj znanja, da bi lahko določili, po kateri se bi bilo najbolje ravnati tukaj. Če si bo Drago lahko vzel čas, bi bilo po moje najbolje, da on pripravi kakšen predlog, sicer pa se lahko o tem pregovarjamo (pregovarjate) v nedogled. Upam si reči, da bo že tako vprašljiva strokovna podkovanost v teh pogovorih globoko podrejena medsebojnim zameram, ki jih tukaj gojimo med sabo. --matijap | pogovor 15:49, 26 april 2006 (CEST)
Heh, zopet prepiri okoli tega :) . O tem se prepira celotna strokovna Slovenija in ko smo že pri tem, si morda preberete še odgovor Draga Perka na njegovi pogovorni strani. Regionalizacij je ogromno, namreč metod je tu nešteto in še več, glede na kriterije razlikovanja pokrajin pač, nekaj o tem sem napisal tudi v članku Geografija, pod Regionalna geografija. Med bolj uveljavljenimi je regionalizacija po akademiku Ivanu Gamsu, Svetozarju Ilešiču, pojavljajo se tudi nove. Takole na pamet se mi zdi, knjige žal nimam pri sebi, da Gams kot posebno regijo ni določil Kočevskega Roga. Vsekakor pa ne moremo trditi, da je regionalizacija napačna, če upošteva Kočevski Rog kot samostojno regijo, namreč za moje pojme ima kar nekaj geografskih potez, ki ga ločujejo od sosednjih pokrajin. Hja, že nekaj časa se spravljam napravit regionalizacijo Slovenije v WP, pa ne svoje, saj (še) nisem akademik geograf :) . Napravil(i) bom(o) članke o vseh regijah in potem nekako skupno regionalizacijo. Do takrat pa vse ostaja stvar debate, Klemen naj pove, kje je dobil dano regionalizacijo, pa bo. | Tcie 21:08, 26 april 2006 (CEST)

Tale regionalizacija je delo zgoraj omenjenega sodelavca, Draga Perka, a kot kaže za prva dva uporabnika, predstojnik "enega" inštituta ni dobra referenca; kot kaže vesta več kot drugi. Ko sem dal Gamsovo razdelitev, jo je Ferdi spreminjal v neko čudno kombinacijo. Zanimivo je tudi, da nikjer ne navaja(ta) svojih virov regionalizacije in se obnašata, kot da sem jaz tako razdelil Slovenijo... LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 21:14, 26 april 2006 (CEST)