Pogovor o predlogi:Biologija-navigacija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Predlogo sem preimenoval v biologija-noga (ima morda kdo še kak predlog?), oblikovno uskladil z ostalimi nav. predlogami in vnesel nekaj popravkov:

  • ksenobiologijo sem zamenjal z astrobiologijo (glej en:Talk:Astrobiology)
  • etologijo sem odstranil, ker spada v okvir zoologije, v predlogi pa so našteta samo splošna (vrhnja) področja biologije
  • odstranil sem nevrobiologijo, z ozirom na simple:Neurobiology
  • odstranil sem metabiologijo (v en: ni članka, google ima samo 500 zadetkov, dvomim v relevantnost)
  • dodal sem genomiko in izvor življenja

Prosim za komentar: a) bi bilo katero od sprememb treba opustiti; b) v angleški WP imajo taksonomijo (zaradi splošnega pomena izraza) pod naslovom alpha taxonomy ; bi morali prestaviti tudi mi? --Eleassar pogovor 10:59, 13 april 2007 (CEST)

Jaz bi malo razširil zadevo in ločil interdisciplinarne vede od ostalih. Sem bi spadale od sedanjih biokemija, bioinformatika, molekularna biologija, astrobiologija in morska biologija, na novo pa še biofizika, bionika ter biospeleologija (pa mogoče še kakšna). Kar se metabiologije tiče... je res mogoče malo kontroverzna tema, ampak o zadevi se predava na študiju biologije in verjetno bi bil sposoben kaj malega napisat o tem. Treba je vedet, da se evropska biologija razlikuje od ameriške (po fokusu, ne toliko po spoznanjih) in če tam ni članka še ne pomeni, da stvar ne obstaja. Ker povezuje biologijo s filozofijo (oz. se ukvarja s filozofijo biologije), bi se jo tudi dalo vtaknit med interdisciplinarne vede. lp, Yerpo 00:40, 4 maj 2007 (CEST)
Nekako takole. Samo ne vem zakaj splošna navigacijska predloga ne prikaže lepo gumbkov za urejanje in pogovor. lp, Yerpo 16:05, 4 maj 2007 (CEST)
Ja, če ne bo preveč teh interdisciplinarnih ved, se strinjam. Za metabiologijo pa navedi neko ugledno recenzirano revijo ali drugo publikacijo (take probleme smo že imeli, z astrobotaniko). --Eleassar pogovor 16:08, 4 maj 2007 (CEST)
OK, sem menjal. Interdisciplinarne mislim da so tole vse taglavne. O metabiologiji pa kaj več ko dobim nazaj svojo skripto za predmet Evolucija in teoretična biologija. lp, Yerpo 16:55, 4 maj 2007 (CEST)