Pogovor o kategoriji:Skladatelji po narodnosti

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

To je npr. slabost drobljenja kategorij. Tako ne morem videti vseh skladateljev na enem mestu. Torej, potrebno bi bilo dodati k vsakemu skladatelju (in drugim kategorijam) vrhnjo kategorijo: [[Kategorija:Skladatelji]] --Igor 21:52, 26 december 2005 (CET)

Bi ti kaj pomagalo, če bi videl naenkrat več kot 500 skladateljev? Po moji oceni jih ima toliko zdaj članke. Pri malo bolj dodelani verziji enciklopedije pa jih bi moralo biti med 5 in 10K. To ni več pregledno. Če želiš pogledat karseda veliko skladateljev naenkrat, skoči na seznam skladateljev in (zanalašč posebej) seznam slovenskih skladateljev. Seznam skladateljev je trenutno največji tovrstni seznam na vseh wikipedijah, res sicer zaenkrat še precej rdeč; (en: ima razdrobljene po obdobjih, najbrž ravno zaradi preglednosti, od tam sem ga tudi generiral-iz več manjših člankov) in to ravno zato, da bi kompaktno prikazal celoto skladateljev Zahodne resne glasbe. Primešati tja še Slovence (razen morda kakšnega posameznika, za vzorec), bi bil res previlk kaos.

Potem imamo še samouke, ljudske glasbenike, zabavne glasbenike, ki so seveda na nek način tudi skldatelji, itd. Če bi rad na istem seznamu videl npr. Bacha in kakšnega ljudskega godca (ki je skomponiral neko vižo) iz Burme, bi bil hud šmorn. Namreč, kar velja za en članek, velja za vse. Kar se mene tiče je kategorija Skladatelji po narodnosti čisto ok. lp., --Ziga 23:58, 26 december 2005 (CET)

Hmm, da, iskanje po obdobjih je verjetno pogosto uporabno. Recimo, iskal sem skladatelja o katerem si pisal, ki je obarval tone. Ne spomnim se točno priimka, bi pa se, če bi ga ponovno prebral. Sklepam pa lahko, da je živel v 19. stoletju, verjetno v drugi polovici. --Igor 00:36, 27 december 2005 (CET)

Skrjabin? --romanm (pogovor) 13:24, 27 december 2005 (CET)