Pogovor o kategoriji:Naravna in kulturna dediščina Slovenije

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

V čem se ta ktgr razlikuje od že uveljavljene Category:Etnografija Slovenije? Zajema čisto isto poglavje kot ta ktgr, saj se etnografija ukvarja s preučevanjem materialne, družbene in duhovne kultura narodov. Ta ktgr je tako nepotrebna. LP, --Klemen Kocjančič 09:39, 14 november 2005 (CET)

V novo kategorijo spadajo tudi reke, slapovi, jezera, naravni rezervati, krajinski in narodni parki, gradovi, samostani, cerkve, ... Možno je da je meja etnografije malo nejasna (širša ali ožja), naziv nove kategorije pa je bolj jasen. --Janez Novak 09:45, 14 november 2005 (CET)
Se bom spet malo razburil in zmerjal.
Bil sem prepričan da so kategorije, navedena na glavni strani vrhovne kategorije (nad njimi je samo nebo in kakšen administrator). Pa sem se zmotil!!! Tej kategoriji sem dodal kategoriji Kultura in (verjetno napaćno) Življenje in z neprijetnim presenečenjem ugotovil da je še nekaj nad njimi
Pri Odinovi sekiri (pa uporabiti bi jo bilo potrebno včasih!) in Svarunovi gorjači: Ali ni tistih nekaj kategorij, navedenih na glavni strani res vrhovnih?
Nekateri premetavajo članke iz kategorije v kategorijo, odpirajo malo morje novih tempat za škrbine (tako da se med njimi nihče več ne spozana) ne znajo pa urediti (seveda tega po znani trditvi velikega klasifikatorja niso dolžni) tega, da bi iz kategorij na glavni strani našli vse članke.
Pa oprostite mi ali pa ne. Prekleto se mi jebe ureditev Wikipedije.

--Janez Novak 13:02, 19 november 2005 (CET)

Hvala Klemen in čestitam! Sedaj je ta kategorija čudovito povezana:
-> Slovenska kultura
--> Slovenija
---> Evropa
----> Celine
-----> Geografija
------> Vede
-------> Temeljna

Pa se znajdi kdor sen zna! Je bila pa že povezava direktno na glavno kategorijo Kultura boljša. Pa bom pustik kakor je. Kot sem povedal: odgovarjam za vsebino člankov iz zmerjanje. za ostalo pa drugi. --Janez Novak 16:19, 19 november 2005 (CET)