Pogovor o kategoriji:Muzej na prostem

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To kategorijo sem pred časom dodal in če me spomin ne vara na pogovoru strani razložil kaj mislim vanjo dodati, Klemen je kategorijo jasno po kratkem postopku (hitro vojaško sodišče) izbrisal. Ds ne bi bilo ponovnega nepotrebnega in škodljijega brisanja (nepotrebno delo - v Zbirki se odpirajo kategorije kot po maslu, na naši pa moraš nekajkrat shraniti, da je zapisana) prosim za opozorilo če kdo ponovno misli radirati.

Zadnji čas sem malo delal na Zbirki (prenesel večino mojih slik o Plečnikovem delu - še ne vseh, pa odprl kategorijo Plečnik, prenesel slike iz Muljave in odprl ustrezno kategorijo, in prenesel nekaj manj pomebnih fotk.

Da ponovim kaj mislim dati v to kategorijo. Skansen pri gradu Zaprice (Kamnik, tuhinjske kašče), Nacetovo hišo v Puštalu pri Škofji Loki, hišo v Kamniku (sedaj se ne spomnim imena), Kurnikovo hišo v Tržiču (čaka na stabilno vreme za istošasni obisk Dolžanove soteske). Ko bom šel (če bo primerno vreme še letos) za dva ali tri dni v dolino Soče Gregorčičevo rojstno hišo v Vrsnem. Prežihovina, je malo daleč, pa bo prišla na dnevni red. Nov skansen pri samostanu Pleterje (skupaj s formo vivo, staro pletersko cerkvijo) in Kostanjeviško jamo, pa dolenjeske Benetke bo potrebno poslikati.

Vse slike bodo dane v Zbirko in dodane (če so to muzeji na prostem) v ustrezne kategorije (nove) v okviru njihove kategorije Open air museums.

--Janez Novak 13:25, 23 september 2005 (CEST)


Medtem ko sem pisal to razlago je Klemen zopet zbrisal Kategorijo. Jaz se tega ne grem več. Bodo pa te planirane slike v Zbirki v ustrezni kategoriji, v našem Wikiju pa te kategorije pač ne bo. In pika! --Janez Novak 13:30, 23 september 2005 (CEST)

Klemen je popravil kategorijo (tudi v člankih) v Slovenski muzeji na prostem. Kam pa naj dam članek o Starem selu v Kumrovcu (tja grem naslednji mesec z upokojenci), Med slovenske ne spada, med muzej ali muzeje na prostem pa bi. Ampak Klemen ima vedno prav in samostojno popravlja tako kot misli da je prav. Pa naj ima prav! --Janez Novak 13:38, 23 september 2005 (CEST)


Sedaj pa seveda v tej kategoriji (Slovenski muzeji na prostem) ni več Divjega jezera. Ta je v Muzeji na prostem, --Janez Novak 13:41, 23 september 2005 (CEST)

Vsi skupaj kar lepo napredujemo. Ne se jezit na Klemna. Vsak clovek ima fiksne ideje o wikipediji. Ko bo v njej milijon clankov (moja fiksna ideja:) bodo v tej mnozici izginile tudi trenutno prevladujoče vojaške teme. Kategorij po mojem mnenju tudi nikoli ne more biti preveč. Treba je samo poskrbeti, da tisti ki išče muzeje, dobi tudi podmnožico muzeji na prostem. Se pa strinjam, da je zoprno skrbeti za kategorije in včasih skoraj odveč. Torej Klemen ne se sekirat in prepusti nekaj dela tudi drugim. 217.72.84.32 14:17, 23 september 2005 (CEST)