Pogovor o kategoriji:Geometri

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Kategorija:Geometri ima eno podkategorijo, kar 3 pod-podkategorije, pa samo 5 člankov. Mogoče je problem v tem, da beseda »geometer« po SSKJ pravzaprav pomeni zemljemerca in ne matematika, ki se ukvarja z geometrijo. Mogoče bi bilo bolje te ljudi enostavno klasificirati kot matematike. Saj za veliko večino tistih, ki so se ukvarjali z geometrijo, itak velja, da so se ukvarjali tudi z drugimi področji matematike.

Predlagam tudi, da se besedilo v člankih: »XY je bil matematik in geometer« spremeni v »XY je bil matematik, strokovnjak za geometrijo« ali »...ukvarjal se je zlasti z geometrijo« ali kaj podobnega.

V tem primeru se Kategorija:Geometri potem lahko ukine. Marino 16:35, 12. junij 2008 (CEST)

Aja. Lahko razmislimo še o naslednjem. Načeloma geometri niso poklic. Saj. Kategorije lahko razvrščajo tudi zanimanja, delovna področja, ... Na en: je npr. (dokaj obsežna) kategorija number theorists. Sam je nisem šel tvoriti tukaj. Zanimivi sta poimenovanji ustreznih bolgarske in češke kategorije (»matematiki (teorija števil)« in »teoretiki števil«). Sorodno - algebristi in kategorija:mehaniki. Zadnja kategorija se lahko prav tako PMSM ukine kot kategorija za geometre. --xJaM 15:16, 13. junij 2008 (CEST)