Pogovor o Wikipediji:Mediacija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ne vem kako je to urejeno na tujih Wikipedijah in me tudi ne briga preveč. Arbitraža mora imeti vsaj tri, lahko pa pet (neparno število) članov in dela na seji, na kateri sta seveda prisotna oba "petelina". Že ime članha "Arbitražni komite" namiguje na več člano (sicer bi moral biti nozv naziv "Arbiter").

Janez, oprosti, če neumno sprašujem, vendar, ali pričakuješ, da se bo arbitražna komisija sestajala »v živo«? --matijap | pogovor 22:41, 5 maj 2005 (CEST)
Sem popravil. Najprej sem napisal le enega arbitra, ker sem na ta način prepričan, da vaju znam pomiriti. :-) Kako bo z večimi, ne vem, bo pa bolj demokratično. V živo se verjetno res ne bomo sestajali. --romanm (pogovor) 22:47, 5 maj 2005 (CEST)

Razsodišče[uredi kodo]

Predlagam, da se arbitražni komite preimenuje v razsodišče. --Eleassar pogovor 13:09, 11 april 2006 (CEST)

Se strinjam. MMG, obstoječi opis tudi ni ravno primeren - kakršen je, in kar sem takrat mislil (za rešitev spora med Janezom in Klemnom), je bolj mediacija, ne arbitraža. --romanm (pogovor) 14:18, 11 april 2006 (CEST)
Meniš, da bi bil že čas za ustanovitev razsodišča tudi na SL, ali je še prezgodaj? Zaenkrat imamo bolj malo možnosti reševanja dolgotrajnih sporov, razen seveda glasovanja in tožarjenja Walesu. Mogoče še kaj ... --Eleassar pogovor 14:20, 11 april 2006 (CEST)
Potrebovali bi seznam arbitrov. Oseb z nespornim ugledom. Če prideta dva Wikipedista v spor imenujeta vsak enega (morda dva) arbitra, ti pa imenujejo samostojno še predsednika arbitraže. Tak je navadno postopek. --Janez Novak 14:24, 11 april 2006 (CEST)
Jaz sem bolj zato, da skopiramo pravila iz en: ali še rajši iz fr:, ker so manjša in z nami bolj primerljiva enciklopedija, a imajo že nekaj let izkušnje s tem. Potem pa lahko o njih še naprej razpravljamo, preden jih sprejmemo. --Eleassar pogovor 14:36, 11 april 2006 (CEST)


Raje francoska, vendar s prevodom prosim!--Janez Novak 14:39, 11 april 2006 (CEST)

Input on your election process for Meta-Wiki[uredi kodo]

Hello, I am Cirt on the English Wikipedia. I created this page at Meta-Wiki: Wikimedia Arbitration Committee election processes. I was wondering if you could help out in describing briefly how people are elected to the Arbitration Committee on this language Wikipedia? (With links/diffs to back it up, that would be helpful). Please post a brief description of the election process for your Arbitration Committee, under the subsection for your language on that page. Or, in this case it appears that page was deleted, what process is used now/instead? Thank you so much for your time. Cirt 17:06, 20. oktober 2008 (CEST)[odgovori]