Pogovor o MediaWiki:Editsection

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Uredi vs. spremeni[uredi kodo]

Zakaj pravzaprav uporabljamo vrhnji knof "uredi", medtem ko na vmesnih piše "spremeni"? Lahko spremenim? | Če 21:29, 20 avgust 2006 (CEST)

Načeloma lahko, samo staroselci smo že zelo navajeni ... Spomnim se travme ob trenutnih/zadnjih spremembah!--Andrejj 21:44, 20 avgust 2006 (CEST)

Poskusimo, pa bomo videli, ali bodo resne pritožbe. Mislim, da problemov s tem ne bi smelo biti. | Če 00:21, 25 avgust 2006 (CEST)

Eleassar, ti odgovarjam kar tu, da ne bo raztresenosti. Sam sem bolj za uporabo knofa "uredi", in sicer ravno zaradi konsistence; na vrhu namreč uporabljamo izraz "uredi(te stran)", zaradi česar je takšen izraz pametno uporabljati tudi na vseh drugih mestih. (Raje se lotim spreminjanja uporabniških nastavitev in še tam spremenim v "uredi".) Kar se tiče navajenosti na "spremeni", se je ob to obregnil tudi Andrej, a sam menim, da vsi uporabniki zelo dobro vemo, kaj tisti knof počne tam, tudi če bi pisalo nekaj čisto drugega. Glede vikanja in tikanja pa sploh menim, da bi na vrhu moralo pisati "uredi stran"; vem, da so o tem že potekale neke debate, ne vem pa njihovega razpleta. Če sprememba silno moti uporabnike, potem jo seveda spremenimo nazaj; morda še kdo zapiše svoje mnenje? | Če 13:59, 26 avgust 2006 (CEST)