Pogovor:Zakon o obrambi Republike Slovenije

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Upam, da s tem ne motim postopka izdelave.... Ni morda za tovrstne stvari namenjen kakšen sestrski projekt, npr. WikiSource? In kako je sploh s pravicami objavljanja zakonov (včasih so pri IUS veselo kasirali)? Tudi če je dovoljeno (kvečjemu v nespremenjeni obliki), se verjetno ne sklada najbolj z GFDL (kjer lahko vsak po mili volji spreminja)... --Heretik 15:00, 13 apr. 2005 (CEST)

Zakon kot tak PMSM ne more biti zaščiten, iz očitnih razlogov pa ga tudi nima smisla spreminjati (ne glede na GFDL). Verjetno pa je (lahko) zaščitena objava oz. medij kot tak. Vprašanje: vir zakona (ker je precej očitno elektronski)? --AndrejJ 15:09, 13 apr. 2005 (CEST)

Trenutno dodajam samo linke v besedilo, da ni tako pusto. Vsi zakoni so na voljo na spletni strani Državnega zbora. LP, --Klemen Kocjančič 15:07, 13 apr. 2005 (CEST)

Strinjam se s Heretikom, da izvirni dokumenti sodijo na WikiSource. Tja bi sodili tudi ustrezni deli člankov Ustava SFRJ (1974), Ustava Republike Slovenije, Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Brionska deklaracija. Po eni strani je sicer priročno, da jih imamo tu, kjer jih lahko wikificiramo, ampak v resnici sodijo tja in bi jih morali enkrat prestaviti (morda najprej tako, da jih tja samo skopiramo, tukaj ukinemo pa šele v drugi fazi). --romanm (pogovor) 21:45, 13 apr. 2005 (CEST)