Pogovor:Vojaštvo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Za predlogo "Izbrane vojaške dejavnosti" mislim uporabiti izseke iz vojaških operacij, bitk, vojn,... Ali ima kdo boljši(e) predlog(e) za naziv? LP, --Klemen Kocjancic 23:04, 29 dec. 2004 (CET)

S tem imenom je težava, da je redko v uporabi. To pomeni, da bo redko kdo našel, razen, če ne bo vidno linkano od vsepovsod. Po moje bi bilo bolje, če bi preuredil kar vojska v portal. To je po moje pri nas najširši pojem, ki lahko pokriva vse o čemer pišeš. Ali se pač motim?--Igor 23:35, 29 dec. 2004 (CET)

Prav imaš glede slabo poznanega pojma (tudi že zastarelega). Ampak zaenkrat zajema vse (od enot, ved, orozja, vojn,...), medtem ko vojska zajema samo organizacijska enota oboroženih sil. Že zdaj imamo Category:Vojaštvo, ki je krovna kategorija za to področje. Lahko naredim linke iz ta glavnih člankov (npr. oborožene sile, bojna sredstva, vojaški čini,...). LP, --Klemen Kocjancic 00:10, 30 dec. 2004 (CET)

Da, imaš prav, vojaštvo je širše in najbrž bi večina kliknila na vojaštvo, če bi imeli na izbiro vojaštvo ali vojska, vendar, če pa bi morali neobramboslovci v iskalnik vpisati deblo po katerem bodo iskali neko vojaško stvar, bi pa bolj verjetno vpisali vojska. No, samo razmišljam, kot nepoznavalec, ti si tu zame vsekakor general na tem področju. :) --Igor 00:56, 30 dec. 2004 (CET)

OK, tako naj bi izgledal portal. Predlogi? Manjkajo predvsem članki z slikami, ki bi jih vključil, upam, da so bo stanje popravilo do naslednjega meseca. LP, --Klemen Kocjancic 17:16, 31 dec. 2004 (CET)