Pogovor:Vektorski prostor

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ali je to kje dogovorjeno, da se vektorji pišejo krepko namesto s puščico ali enkrat podčrtano? Kako se jih sploh "okrepi"? Kako se potem označuje matrike?--Heretik 20:41, 25 apr 2004 (CEST)

Vektorji se pišejo krepko, s puščico pa bolj zato, ker jih drugače ne znaš poudariti in v srednješolskih knjigah, da ne mešaš dijakov z dvema zapisoma. Matrike se pišejo ležeče in nepoudarjeno. Kako se to naredi v Wikipediji vidiš, če daš "Uredi stran". --romanm 20:45, 25 apr 2004 (CEST)

Glede vektorjev. Pri nas jih tako pišejo. Uzakonjeno ni verjetno nikjer. V TeXu jih zapišemo z <math> \mathbf{F}_{ik} <math>

in dobimo

Drugače pa s tremi ', Fik

Za matrike, pa kot je zapisal Roman, lahko pa menda tudi nekako tako .

S krepko sekm mislil v matematičnem načinu, kaže da bo šlo z \mathbf. Obstaja kakšen način za izpis elementov matrike? Prej sem se nekaj lovil glede \begin{array}, pa mi ni hotel razumeti. Je kje kakšen članek z matrikami v stilu A=[1 2 3;4 5 6], ki bi to izpisal enako (podobno) kot Matlab (ali Octave)?

Glej moj odgovor na Pogovor:I --XJam 21:07, 25 apr 2004 (CEST)

Zgleda, da ima ta zapis tudi vseeno omejitve. Glej npr. članek binomski koeficient za Pascalovo matriko, ki nekako zdrži 10 njenih elementov. --XJam 21:10, 25 apr 2004 (CEST)