Pogovor:Ura

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ta stran bi morala biti razločitvena, ker poznamo tudi ročne, peščene, sončne, šahovske in ne vem kakšne vse različne ure... Angleži imajo ločeno time, watch, clock, itd., Slovenci pa bomo najbrž imeli novo lepo razločitveno stran. :)

Misliš, da je potrebno. Ura kot enota časa je verjetno najbolj splošen pojem. Ročne ure bodo stale v članku o njih in tudi vse druge. Ne vem kaj bi še lahko pripeli uri kot taki. Tudi tisti na steni bi lahko rekli stenska ura. Ne vem pa kako bi rekli tisti 'vekrci', ki nas vsako jutro zbuja z glasnim »drrrrrrrrrr...«. Ja verjetno kar ura - tako, da bo slej ko prej vseeno potrebna razločitvena stran :o) --XJam 21:32, 29 apr 2004 (CEST)

Osebno menim, da bi bilo enostavnejše, če bi dodajali ostale sorodne pojme pod »Glej tudi«, ker pri takem načinu ni potrebno popravljati linkov v že obstoječih člankih. Pri čevlju recimo pridemo na razločitveno stran in od tam ena veja vodi do mode, ki pa bi potemtakem morala biti tudi razločitvena stran. Hmm, moška moda pa ima spet dva pomena... :)