Pogovor:Trdota po Brinellu

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Obstaja SI sistem enot mere in tehnični sistem enot mere. Prof.dr.Bojan Kraut, Strojniški priročnik. Enote tehničnega sitema niso priporočene, nisi pa prepovedane.

Menjava Kp in N ni primerna ker so vse tabele, ... izdelane za Kp in je pretvornik:

1 N = 0,102 kp

Če menite, da naj bi bil N bom dopolnil enačbe. Vi ste imeli z menoj že dovolj dela - hvala zanj.

Ja, razumem glede obeh sistemov enot. Sam sem strojnik in (že dolgo) ne uporabljam več kilopondov. Velikokrat tabele, ki so bile preračunane še na kp, npr. pretvorijo v, sicer čudne, enote kot je daN, da jim ni potrebno sestavljati novih. Sicer pa (ne vem, če zadnji) Krautov Strojniški priročnik (10. izdaja, 1993) pri definicijah trdot, na str. 320 uporablja že 0,102 F, namesto F. Tabele je PMSM pač potrebno vedno znova napisati, če ne ustrezajo. Pa tudi o tem tehničnem sistemu enot bi se veljalo kje razpisati.
imam staro izdajo Krauta. Janez Novak 16:56, 25 okt 2004 (CEST)

In še eno (morda nepomebno vprašanje):

Ker Wikipedija ni slovar, ali so dejansko potrebni vsi naglasi?

Vprašanje vsekakor ni nepomembno. Mislim pa, da se je prav o tem nekje že govorilo, trenutno pa ne vem kje natančno. --xJaM 16:11, 25 okt 2004 (CEST)
Zaradi mene jih lahko kdor koli popravlja, jaz imama pa preveč problemov s pravilnim pisanjem brez naglasov, tako da se z tem ne mislim ukvarjati, predvsem pa znakov za naglase (na mojo sramoto) ne znam več pravilno uporabljati, kaj šele da bi jih znal pisati. Sem poskusil z copy/paste iz SSKJ, pa ne prenese naglasa.Janez Novak 16:56, 25 okt 2004 (CEST)

Janez, za naglase imaš bolj enostavno rešitev, pod urejevalnim oknom so vse žive črke in tudi preglasi in samo klikneš nanjo in se prilima v tvoje besedilo! --AndrejJ 00:04, 26 jan. 2005 (CET)

Ja vem, samo en vem kateri naglas naj izberem.--Janez Novak 00:11, 26 jan. 2005 (CET)

To pa prebereš v SSKJ. Vem, ne gre avtomatsko, žal. --AndrejJ 00:12, 26 jan. 2005 (CET)