Pogovor:Toplarna

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Je potem Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) tudi toplarna?

"Termoelektrarna Šoštanj je družba z omejeno ogovornostjo, v kateri je večinski družbenik Holding Slovenske elektrarne. Družbo vodi direktor. Pretežna dejavnost je proizvodnja elektrike in toplote za daljinsko ogrevanje." (vzeto iz http://www.te-sostanj.si/default_1.asp?n=[1][2] (oglati oklepaji spadajo v URL)) --Kaioshin 00:54, 27 april 2006 (CEST)

MMG, tole je URL, ki se ga da klikniti: http://www.te-sostanj.si/default_1.asp?n=%5B1%5D%5B2%5D --romanm (pogovor) 01:07, 27 april 2006 (CEST)

Da, vendar je količina toplote, ki jo dobavljajo za ogrevanje mesta Velenje komaj približno desetina vse "odpadne toplote", kar je zelo razvidno iz dejstva, da vedno obratujejo tudi hladilni stolpi. TEŠ je recimo mejni primer. Raje bi ostal pri opredelitvi, da gre za termoelektrarno, ki pa majhen del toplote itd... Zanimivost: toploto prodajajo po ceni, ki je približno pol nižja kot n.pr. v Ljubljani in ima Velenje najcenejše ogrevanje v Sloveniji. Poceni ogrevanje je ugodnost, ki jo imajo meščani, ker gostijo veliko elektrarno. MGTom 08:58, 27 april 2006 (CEST)