Pogovor:Terorizem

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Zanima me, zakaj so bili tipi terorizma razvrščeni v posamezne (nove) članke. Po mojem pojmovanju namreč opisi nacionalističnega, verskega, ... terorizma ne potrebujejo samostojne strani (svoj članek). | Pozdrav :) -- Tcie, 5. 5. 05 @2048 CEST

V primeru, če obstaja dovolj gradiva za članek, se premakne na nov članek; to sem predvsem storil, da se izboljša preglednost besedila (nihče ne mara predolgih besedil). MMG - predlagam ti uporabo avtomatičnega podpisa, to storiš z uporabo --~~~~. LP, --Klemen Kocjančič 20:52, 5 maj 2005 (CEST)
Zaciklane povezave vrst terorizma so brezpredmetne. --Ziga 10:46, 19 avgust 2005 (CEST)
Nihče ne mara predolgih besedil, vendar PMSM nihče še bolj ne mara prekratkih besedil. Daljše besedilo se pač smiselno razdeli v razdelke (poglavja). --AndrejJ 22:44, 19 avgust 2005 (CEST)

Vsebina[uredi kodo]

V razdelku o verskem terorizmu sta kot organizaciji napačno omenjena posameznika Dr. Baruch Goldstein in Yigal Amir! Poleg tega bi rad opozoril še na to, da se ime g. Rabina navadno sloveni v Izak. 1. novembra 2005 gobagoba


V razdelku o Kazenskem zakoniku, se besedilo sklicuje na zakon, ki ni vec veljaven. Novi zakonik mocno razsirja to tematiko na vec clenov. Glej http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200855&stevilka=2296 Bi bilo dobro to predelati.

Hegemonski terorizem[uredi kodo]

Najbrž zgolj nakjljučje, da ste tega izpustili, kajne? Pa tudi sicer definicija terorizma šepa... oziroma lahko o tem kaj več pove zgolj Božo in tovarišija... sicer pa definicija (v angleščini...): act of terrorizing, or state of being terrorized; specif.: a The system of the Reign of Terror. b A mode of governing, or of opposing government, by intimidation. c Any policy of intimidation. (upam, da ste ujeli mode of governing in intimidation... preko Atlantika... tudi sicer desni nagib, mar ne?)... -Ferdi 18:56, 20 marec 2006 (CET)

Pristranskost[uredi kodo]

Določeni deli se mi zdijo izrazito pristransko napisani. Predvsem naštevanje t.i. terorističnih skupin. "Palestinska osvobodilna organizacija" je teroristična organizacija za nekatere, za druge pa je morda, kot že samo ime organizacije navaja, osvobodilna.

Ali pa npr. "Pod omenjene skupine se po klasifikacijah Zahodnih strokovnjakov uvrščajo...itd". Takšna klasifikacija je zopet lahko le subjektivnega (POV) značaja. Poleg tega so ti "strokovnjaki" še nedoločeni.

Kot je v angleški različici lepo napisano, bi se moralo upoštevat načelo, da je da terorist na eni strani borec za svobodo na drugi. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Jovian (pogovorprispevki).