Pogovor:Sveti Urh (hrib)

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je stran za pogovor o izboljšanju članka Sveti Urh (hrib).
Stran ni namenjena splošnim pogovorom o temi članka.

Pravila za članke

Opis stavbe[uredi kodo]

Stavba je bila kasarna. Celoten Urh, vključno z cerkvijo in ostalimi objekti je bil postojanka.--Janez Novak 10:00, 1 maj 2005 (CEST)

Kasarna je zastarel izraz za vojašnico, kar na Urhu ni bilo nikdar kaj takega. Lahko se samo napiše, da so bili tam bivalni prostori. LP, --Klemen Kocjančič 10:04, 1 maj 2005 (CEST)

Na spominski plošči na tej stavbi puiše "domobranska kasarna, zapor in mučilnica ...". --Janez Novak 10:23, 1 maj 2005 (CEST)

Janez, ker si bil ti (med nami) zadnji tam, ali se kaj spomniš, če so omenjene kje številke koliko grobov/trupel so tam našli? LP, --Klemen Kocjančič 11:36, 16 jun. 2005 (CEST)


Ne sem šel samo na sprehod in mimogrede ,alo poslikal. --Janez Novak 11:58, 16 jun. 2005 (CEST)

Reference[uredi kodo]

Malce sem znova pogledal tale članek, ki sem ga praktično v večji meri napisal pred časom, ko sem se sprehodil na Urha iz Ljubljane. Večino takrat dodanega gradiva s tematiko druge svetovne vojne sem povzel po napisih na spominskih obeležjih v okolici cerkve. Smiselno bi pa bilo, da se v članek doda primarne reference, saj bo drugače vedno tarča različnih ideoloških sporov in sprememb. Upam, da bo kakšen zgodovinar to v bodočem storil -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Thorr (pogovorprispevki) 16:04, 24. avgust 2010.