Pogovor:Sven Hassel

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Do zdaj Hassel ni dokazal še ničesar iz svojega življenja s pomočjo uradnih dokumentov, da ne govorimo o njegovih "avtobiografskih" knjigah, ki so čisti nesmisel. Govori, da je služil v enotah, ki niso nikdar obstajale, oz. so bile na dveh mestih hkrati... LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 15:50, 19 oktober 2006 (CEST)

Menim, da je dvoumnost in nedokazljivost v članku dovolj poudarjena (pogosta uporaba besede »naj bi« in, da ni potrebe po predlogi.--Rude 08:09, 20 oktober 2006 (CEST)

Že prva vrstica - veteran - je sporna. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 13:32, 20 oktober 2006 (CEST)

Tu menim, da ni spornosti, saj so veterani tudi ljudje, ki so sodelovali na strani kolaboracionističnih enot. Razen, če meniš, da se je celo drugo svetovno vojno skrival na seniku?--Rude 17:33, 20 oktober 2006 (CEST)

Problem je v tem, da njegovo kakršnokoli sodelovanje med DSV ni dokazano z nobenim medvojnim virom; tudi Haaestova verzija ni dokazana. Če si kdaj bral njegova dela, si gotovo ugotovil, da človek naklada dolgo in na široko. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 19:19, 20 oktober 2006 (CEST)

Sicer res naklada in dogodke, ki naj bi se zgodili na ohlapno in preveč na splošno opisuje, vendar se mi zdi, da predloga vseeno ne sodi na stran, ker je z njo članek označen za nekredibilnega v celoti, kar pa ni prav. Zato sem veliko uporabljal omenjeno besedno zvezo »naj bi«.--Rude 11:16, 21 oktober 2006 (CEST)