Pogovor:Stanežiče

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Gorenjska[uredi kodo]

pokrajina=Gorenjska? (vsekakor seveda ni Dolenjska [1]). Vendar pa se postavlja vprašanje, od kje dalje je Gorenjska? Se začne že pri Šentvidu? Sam bi laično postavil mejo vsaj v Medvode (ok., ali pa v Medno), torej v ožino med Šmarno goro in nasprotni hrib čez reko Savo. Kaj poreče stroka? Ziga 20:43, 17 april 2007 (CEST)

Gorenjska je gorata alpska pokrajina ob zgornjem delu reke Save v Sloveniji, severno in severozahodno od Ljubljane, med razvodnico s Sočo na zahodu, razvodnico z Dravo na severu, razvodnico s Savinjo na vzhodu, Posavskim hribovjem ter Ljubljano na jugu.
Torej, mislim da je to to.
Glej tudi Pogovor:Zagorje ob Savi.--Andrejj 00:23, 18 april 2007 (CEST)
Torej od tam, kjer je obcestna tabla za Ljubljano (npr. gostilna Jelen pred Šentvidom, če pridemo iz gorenjske strani). Nekje pač moramo definirati mejo. Isto mora potem veljati za naselja pod Šmarno goro (ki niso v Ljubljani), npr. Vikrče, Tacen, Šmartno, Gameljne, čeprav so morda nekatera del MOL-a. Ok., naj bo to potem vodilo, lp., Ziga 09:06, 18 april 2007 (CEST)

Spregledala pa sva pojem mesta Ljubljane in MOL-a (občine Ljubljana). Šentvid je bil včasih samostojna vas in ni bil del Ljubljane. Mesto se širi. Če bi se čez kakih 50 let razpotegnilo do Mednega, bi se s tem premaknila meja z Gorenjsko? Ziga 10:05, 18 april 2007 (CEST)