Pogovor:Slovanska mitologija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Andrej, v Zbirki obstaja kategorija, ne pa članek. Prejšnja predloga je bil v redu. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 09:03, 1 februar 2006 (CET)

Glede povezav na Zbirko: Povezuje se na članek (Category:ime članka) ali na kategorijo (vnese se Category:ime kategorije). Pred Klemenovo spremembo predloge je povezava kazala na kategorijo, po spremembi pa kaže v medgalaktični prostor. Morda bo nekoč, v svetli prihodnosti predloga Commoncat brez nevedbe besede Category kazala na kategorijo. Sedaj pa ne. Ob takih spremembah se bi spodobilo učinek spremembe preveriti. PA administratorjem (vsaj nekaterim) se to ne zdi pomebno. Glavno je, da je formalno (po kavbojski verziji) pravilno. Pa razumi, kdor zna! --Janez Novak 15:27, 1 februar 2006 (CET)

Meni trenutna povezave lepo poveže sem. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 17:11, 1 februar 2006 (CET)

Ko se da pripombo (moralo pa bi se takoj) se preveri ali stvar dela ali ne. Seveda sedaj dela. Vendar takrat ko je bila nova predloga vnešena (zamenjana) na strani ni delala. --Janez Novak 00:38, 2 februar 2006 (CET)

Zanimivo je da Svar pomeni luč, in da je Svarog bog luči, a v članku piše, da je Svarga podzemlje in da je Svarog-ovo bivališče? Mislim, da je to precej narobe. Glej vsaj angleško wikipedijo ... Iriy - http://en.wikipedia.org/wiki/Iriy Svarga - http://en.wikipedia.org/wiki/Svarga

195.246.11.18 00:11, 19 april 2007 (CEST)

"Mislim, da je to precej narobe. Glej vsaj angleško wikipedijo ... "

Se popolnoma strinjam. Kje je vir za to trditev? Svargo so poznali tudi v Indijskih Vedah. Pomenila je "nebesa". Beseda Svarga pa je pravzaprav sorodna z Svarunom oz. Svarogom in predstavlja prav tako "nebesa" (po angl. wikipediji); torej nekaj svetlega; "Variti"(svariti).