Pogovor:Siddharta

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Krvna skupina[uredi kodo]

Ali ima navedba krvnih skupin kak globlji pomen ali se je samo nekdo zafrkaval? --romanm (pogovor) 17:55, 18 september 2005 (CEST)

Prav globokega pomena nima, razen da se en njihov album imenuje Rh-. Brišemo. --AndrejJ 18:08, 18 september 2005 (CEST)


Mirjanin prispevek[uredi kodo]

Mirjana strinjam se, lahko napišem(o) več (poudarek je na napišem, ne pa nepooblaščeno skopiramo od kod), ampak skušaj upoštevati slog, ki ga uporabljamo tukaj. Preberi Uvod. --AndrejJ 12:05, 13 julij 2005 (CEST)

prispevek[uredi kodo]

SIDDHARTA je najboljša slovenska rock zasedba.

Skupina je nastala marca 1995. Siddhartina pot do uspeha se je s prvim koncertom pričela pred desetimi leti v prostorih Gimnazije Šentvid. Štirideset obiskovalcev, natlačenih v Siddhartin prostor za vaje, je bilo priča uri in pol začetniškega rokenrola...pa vendar se je že takrat čutila tista surova energija, ki zaznamuje nastope še danes. Plošča id ponovno izide konec oktobra 1999,Siddharta pa ji doda še svojo prvo avtorsko skladbo Stipe.Sledi spot za pesem Pot v x,ki je močna avtorska skladba..S tem spotom Siddharta,kljub dotedanji podpori medijev in večji,sicer napol lokalni bazi fanov,predstavi svoje ime širši javnosti. Skupina Siddharta že od samih začetkov ustvarja avtorsko glasbo,za katero se je leta 1999 odločila da jo zapečati na svojem prvem albumu. Fantje so se snemanja projekta ,kot tudi vseh postranskih dejavnosti lotili popolnoma resno in predano.Svoje ideje in glasbo so odnesli v studio Tivoli,iz Londona so poklicali Aleksandra Kallmarka,ki je poskrbel za računalniški programing ter angažirali Dejana Radičeviča,ki je skupaj s Siddharto produciral celoten projekt. -Z izidom plošče je skupina pričela z vseslovensko turnejo in je do konca le-te nabrala preko 80 živih odrskih nastopov,ki so dali glasbi novo dimenzijo Siddharto in privržence pa povezali v takorekoč nerazdružljivo celoto SIDDHARTO,ki je čez čas postala najbolj zaželeno ime na slovenski glasbeni sceni. -Skupina je do konca leta nabrala 80 živih odrskih nastopov.

-Siddharta je v pesmi Lunanai začela sodelovati z Vladom Kreslin,kasneje je z pesmijo Od višine ogreli srca mnogih.

-Siddharta je prejela 4 Viktorje za posebne dosežke,popularnosti in za hit leta.Prejela je tudi veliko drugih nagrad.

-Siddharta je kasneje leta 2001 izdala drugo ploščo NORD z 15 pesmi in bogato kariero. -Posnela je video spote za pesmi;B Maschina,Samo edini in Platina. -Leta 2003 je izšla plošča Rh-,ki je najuspešnejša do sedaj. S te plate so posneli videospote za pesmi;Ring,Napoj T.,H.O.R.,Rave.

-13.septembra 2003 jim je uspel rekord napolnili so stadion za Bežigradom,kjer jih je pričakala 30.000 glava množica. Marca tega leta je Siddharta praznovala svojo 10 obletnico za katero je izšla plošča Rh- v angleški verziji k kateri so še dodali dvd,dosedaj posnete video spote.

Urejanje[uredi kodo]

Pozdravljeni,

dodal sem zunanji link na Trzalica.COM - Akordi in Tabulature vseh Siddhartinih pesmi. Do konca tega leta (2007) nameravam dopolniti besedilo - moj glavni vir bo angleška wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Siddharta_%28band%29

Tekst bom seveda prevedel in primerno priredil.

LP, Aleš ALeash 18:59, 19 april 2007 (CEST)