Pogovor:Seznam helikopterjev

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Glede na dejstvo, da že imamo Seznam vojaških helikopterjev, ali je ta seznam potreben? Mogoče se ustvari le še Seznam civilnih helikopterjev? LP, --Klemen Kocjančič 09:03, 9 avgust 2005 (CEST)

Imaš prav, ponavljanje ni najboljša stvar, je pa res, da 99% ljudi poimensko težko loči civilne tipe od vojaških in je zato bolj prijazen kar seznam vseh tipov, v primeru, da kdo kaj išče. Glede na to, da si edini pravi urejevalec tega področja, ti prepuščam odločitev. PMSM pa je uporabnost enciklopedije odvisna tudi od preglednosti seznamov itd. Btw, ali se "civilni" helikopterji nikoli ne uporabljajo v vojaške namene? lp, --Ziga 09:27, 9 avgust 2005 (CEST) pozbil vprašat: ali policija uporablja vojaške ali civilne tipe, ali oboje? --Ziga 09:28, 9 avgust 2005 (CEST)

Ta težava razločevanja obstaja predvsem/samo pri transportnih helikopterjih, ki se jih lahko relativno enostavno prilagodi za vojaške/civilne zadeve. Npr. prvi helikopter SV je bil kupljen kot civilni helikopter, a uporabljen za vojaške namene. Par let nazaj je morala VJ uničiti celotno floto gazell, da so izpolnili dogovor (zaradi sankcij), to so storili tako, da so odstranili nosilce orožja, določeno opremo in so tako postali neoboroženi helikopterji, primerni za civilno rabo. Se mi pa zdi, da ne bi nihče zamenjal Apača za civilni helikopter. ;-) Zaradi mene lahko ta seznam ostane, samo v tem primeru bi bil PMM primernejši naslov le "Seznam helikopterjev" z dodatnima linkoma na vojaške in civilne helikopterje. LP, --Klemen Kocjančič 09:48, 9 avgust 2005 (CEST)

Hja. Se strinjam, moram pa ti priznat, da ne znam ločit iz tegale seznama ene in druge helikopterje (razen, če bi se zaril v študiranje in bi potreboval nekaj ur). Tako da (če obstaja na en) bi bilo dobro spraviti k nam še seznam civilnih, in potem narediti linke, kakor praviš. --Ziga 10:04, 9 avgust 2005 (CEST) in seveda popravimo ime v seznam helikopterjev, kar tudi zveni bolj naravno. Ti prepuščam iniciativo, ker veš da to ni moje področje. --Ziga 10:06, 9 avgust 2005 (CEST)