Pogovor:Protivladni protesti v Sloveniji (2020–2022)

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Obrazložitev razveljavitve urejanja[uredi kodo]

Zdravo. Navajam razloge za razveljavitev urejanja uporabnika @ForetoldJ:

  • Protestniki ne nasprotujejo vladi zgolj zaradi "sporn[ih] potez[] v povezavi z zajezitvijo virusa CoViD-19". To je npr. razvidno iz protestov okoljevarstvenikov in zaposlenih v kulturi, pa tudi izrekanja podpori medijem.
  • Vpliv ukrepov za omejevanje epidemije se mi zdi smiselno omeniti že v uvodu, saj so ukrepi ključno vplivali na način izvedbe protestov kot na odzive in kritike.
  • Uvod nima eksplicitno navedenih medvrstičnih virov, saj je povzetek vsebine prispevka, kjer imajo vse relevantne trditve navedene vire.
  • Da so Rumeni jopiči vzklikali "žaljiva gesla" je dobesedno navedeno v viru (RTV SLO).
  • Pri intervjuju Rumenih jopičev je navedeno: "Njihovega vodjo, ki pa želi ostati anonimen, smo našli in od njega zahtevali odgovore. Tudi to, ali imajo v svojih vrstah fašiste. Tega nam direktno niso odgovorili, napovedujejo pa, da bodo to, kaj si mislijo o teh obtožbah, povedali na naslednjem protestu." Navedba v prispevku glede tega je tako skladna viru, a jo bom kljub temu izbrisal, saj so v kasnejših izjavah to izrecno zanikali, odgovor v samem intervjuju pa bi se lahko prav tako smatral kot zanikanje.
  • Kontekst anket Parsifal se mi zdi pomemben glede na okoliščine. Ugotovitve te agencije občutno odstopajo od primerljivih ugotovitev v drugih anketah in so tudi bolj naklonjene interesom vlade/SDS. Na Nova24TV prav tako redno objavljajo prispevke, v katerih druge agencije za raziskovanje javnega mnenja obtožujejo potvarjanja rezultatov. V enem prispevku (ki ga sedaj sicer ne najdem) so domnevno napačne rezultate drugih raziskav primerjali z domnevno pravimi drugačnimi rezultati Parsifala (takšen narativ je bil v prispevku ekspliciten). Je pa tudi spovedna ta navedba: "Na RTV Slovenija se sicer običajno ne odločijo za objavo rezultatov javnomnenjskih raziskav, ki jih za Nova24TV opravlja agencija Parsifal SC in veljajo za ene najbolj zanesljivih."[1]

LP, -J Jay Hodec (pogovor) 02:52, 13. julij 2020 (CEST)[odgovori]