Pogovor:Predalpska Slovenija

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Če že dodajaš predloge, upoštevaj njihova navodila. Če ne navedeš, kaj je narobe, potem ni nič narobe... LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 12:01, 25 april 2006 (CEST)

Klemen, kdaj pa si ti, lepo prosim, navedel v čem je težava, ko si dodajal "predloge"? -Ferdi 15:18, 25 april 2006 (CEST)

Ljubljanska kotlina pod Predalpsko Slovenijo??? Me sploh ne zanima, da si ti bil v šolski sistem vključen nekaj let prej; tudi za hegemonijo si trdil, "da to so pa naši profesorji omenjali samo pri starih civilizacijah" ali nekaj takšnega... stvari se spreminjajo... -Ferdi 16:10, 25 april 2006 (CEST)

A ti znaš brati? Nikjer ne trdim jaz; jaz navajam Grumna, ki je tako razdelil Slovenijo in nehaj spreminjati njegove razdelitve. Da ne omenjam tvojih trditev o antiki/starem veku, KZ,... LP; --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 16:25, 25 april 2006 (CEST)
Klemen, moje trditve o starem veku?? Ti si šele pred nedavnim začuden spoznal, da se termin hegemon uporablja tudi širše... jaz navajam Gruma: ti zgolj napačno regionalno razdeljuješ Predalpsko Slovenijo... -Ferdi 16:34, 25 april 2006 (CEST)
Tukaj sem izbrskal ta pogovor...
Kje si to prebral, ker na predavanjih na FF in na FDV te tvoje teorije nikjer ne omenjajo? Poleg tega, ali mi lahko razložiš, kaj je hegemonska velesila? Na FF nas učijo, da je hegemon vojaški kralj grških polis v času stare Grčije, ki dobi najvišja pooblastila v času vojne, a jih izgubi v mirnem času. Torej po tvoji teoriji je hegemonska velesila -> vojaškokraljeva velesila??? Vem, da sam nisi nič kriv, saj je humanistični oddelek na Bežigrad, precej slab, ampak take izjave in druge (klasična Grčija je enako arhaična Grčija), ti samo škodijo. Predno kaj zapišeš, rajši prej preveri, o čem govoriš. V nobeni literaturi nisem zasledil, da bi poimenovali kakšno vojno pred prvo svetovno vojno, s tem izrazom. Danes obstajata še III. in IV. svetovna vojna, ki pa sta le teoretična pojma in nista opredeljiva. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:27, 1 februar 2006 (CET)
Torbjorn Knutsen, The rise and fall of world orders (črno-rdeča platnica); v vsakem obdobju naj bi imeli velesile ter hegemonsko državo, ki predstavlja supervelesilo (tako Torbjorn skozi poglavja predstavi špansko, nizozemsko, dvakratno britansko ter sedanjo ameriško hegemonsko prevlado (katera se tudi po njegovi teoriji počasi končuje oz. prihaja do prelomne točke v bližnjih letih)); sicer pa bi lahko tudi Janez lahko pri svojem sinu malo povprašal... --Ferdi 18:21, 1 februar 2006 (CET)
Vitanjsko Konjiške Karavanke????? Če nič drugega to "smrdi" do neba. --Janez Novak 16:49, 25 april 2006 (CEST)