Pogovor:Pinko Tomažič

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Nikjer v članku ni omenjeno, da se je pridružil TIGRu, ampak le »mladinskim skupinam, ki so ilegalno nadaljevale svoje dejavnosti, zlasti v smeri narodnega boja in antifašizma«. Ali je njegovo delovanje v TIGRu potrjeno? LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 10:50, 4 januar 2006 (CET)

Hja, vprašanje je na mestu. Po mojem vedenju o TIGRu je bil njegov član tudi Pinko Tomažič, če ne sodeč po drugem, je tu dejstvo, da so ga na Opčinah usmrtili skupaj s še štirimi Slovenci, ki so pripadali TIGRu. Težava pa nastopi, ko skušam dejstvo preveriti v literaturi. Socialistična oblast je imela negativen odnos do TIGRa in tako v nobeni izmed mojih enciklopedij ni moč zaslediti tega podatka. Tako da moram pogledati v knjigo, ki je ta trenutek nimam pri sebi. Torej, bom preveril in po potrebi odpravil nepravilnost. | Tcie 11:32, 4 januar 2006 (CET)
V dveh knjigah, ki se nanašata na TIGR, ni on omenjen kot član. Drugi tržaški proces je bil naperjen proti nacionalistom intelektualcem, nacionaliste teroriste (TIGR) in komuniste (njemu podobne) (Cenciš: TIGR, 1997, str. 245). Dokler ni dokazano, da je bil pripadnik TIGRa, ni dobro, da mi to trdimo, zato sem odstranil (do potrditve). LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 11:59, 4 januar 2006 (CET)
Dobro | Tcie 12:05, 4 januar 2006 (CET)