Pogovor:Pi

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Predlagam, da mnemotehnične zglede odstranimo oz. vsaj bistveno skrajšamo. Prav je, da omenimo, da si nekateri prizadevajo, da bi si zapomnili čim več števk števila pi in kakšne tehnike obstajajo za to. Obstaja celo posebna panoga pomnenja te številke; glej en:Piphilology. Ampak razen nekaj kratkih zgledov mislim, da jih kaj več v tem članku ne potrebujemo. Še posebno ne v petih jezikih. Menim, da to ne spada v Wikipedijo; morda v Wikiknjige. Wikipedija je namreč enciklopedija in ne mnemotehnični učbenik. No, tako je vsaj moje mnenje. --Eleassar pogovor 20:02, 18 oktober 2006 (CEST)

Pi je precej specifično število in mnemotehnika sodi noter; lahko pa nekatere jezike odstranimo. --Andrejj 20:06, 18 oktober 2006 (CEST)

V redu, pustimo samo slovenščino (ker gre za enciklopedijo v slovenščini), za ostale jezike pa napišimo, da podobna pomagala obstajajo tudi v drugih jezikih in dodajmo kako povezavo na spletno stran z njimi. --Eleassar pogovor 18:22, 19 oktober 2006 (CEST)

Za slovenščino imamo vsekakor dovolj prostora, da nas ne bi obsojali za wikiknjiževnike in ne wiki(enciklo)pediste. Tudi zgodovina računanja, trenutno popisana do von Retija, bo imela samostojni članek. --xJaM 19:35, 19 oktober 2006 (CEST)