Pogovor:Parlament Slovenije

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ta ustanova ne obstaja![uredi kodo]

Mislim, da je prav poudariti, da kljub temu, da lahko Sloveniji na nek način rečemo, da ima dvodomni parlamentarni sistem, neki zakonodajalec z dvema domovoma dejansko ne obstaja, saj v ustavi ni opredeljen. Obstajata samo dve ustanovi, to sta Državni zbor in Državni svet, ki imata določene funkcije in se lahko nekako obravnavata kot spodnji in zgornji dom nekega fiktivnega parlamenta.

Ne vem, sicer nisem noben pravni strokovnjak, vendar mislim, da tale stran ne bi smela obstajati. edolen1 19:59, 5 november 2006 (CET)

Parlament Slovenije je zgradba. Rjavo zelena zgradba. --Domen 20:04, 5 november 2006 (CET)
To je res, vendar tale članek je o ustanovi, ki v bistvu ne obstaja, ne o samo zgradbi. Lahko pa ga preoblikujemo v članek o zgradbi, vendar v vsakem primeru menim, da je izbris kakršnekoli omembe Parlamenta kot ustanove potreben. edolen1 18:52, 8 november 2006 (CET)

Pravzaprav se strinjam z edolenom, ustanove s tem imenom v Sloveniji ni! Imamo DZ in DS in konec. Trebo bo premisliti o izbrisu vsebine in spremembi strani v preusmeritveno (na DZ). --IP 213 00:09, 6 november 2006 (CET)