Pogovor:Navadni brin

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Nekako sem razumel, da se teme članka ne povezuje s samim člankom. Iz članka "Brinove jagode" si dodal povezavo na "Brin". Načelno nimam nič proti tej povezavi, vendar ali je res potrebna?

nwAwak
iianz

14:32, 29 dec. 2004 (CET)

Meni se že zdi, da je smiselna (potrebna je prehud izraz). --AndrejJ 14:39, 29 dec. 2004 (CET)

BP (glej Wikipedija:Kratice). Vsekakor je za take zadeve pojem "smiselna" primernejši od "potrebna". Nekako se še vedno navajam na prednost internih povezav v interaktivni enciklopediji, pa se nekako ne morem odvatiti razmišljanju pri enciklopedijah v zvezkih kjer je navedba glej -> <geslo> praviloma zelo moreča. Pa iz dneva v dan smo boljši (vsaj upam).

nwAwak
iianz

Janez Novak 15:07, 29 dec. 2004 (CET)

Meni se ravno prednost povezav v elektronski enciklopediji zdi eden najmočnejših elementov (poleg seveda večpredstavnosti, ki je tukaj še ne izkoriščamo dovolj). Seveda lahko diskutiramo o gostoti povezav, ampak spet PMsM raje vidim kako več kot manj. Če želiš jo klikneš, sicer pa ne. Saj (tudi) na tem pravzaprav temelji popularnost spleta. --AndrejJ 17:24, 29 dec. 2004 (CET)

Saj se v bistvu strinjava, le povedal sem (kot opravičilo za mankajoče povezave) da se navajam na te povezave. Zdi se mi, da jih iz tedna v teden vnašam več in je potrebnih manj (ali manj obsežnih) wikifikacij. Pa kaj kaj ko sem med pisanjem zaradi glej -> <geslo> moral vzeti drug težak zvezek Enciklopedije in se mi nekje v podzavesti zmanjša potreba in korist notranjih povezav. Pa se bom že navadil. Janez Novak 07:15, 30 dec. 2004 (CET)