Pogovor:Narodna (nacionalna) in liberalna gibanja v Evropi pred 1848

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Klemen, zaradi česa je članek "slogovno nepopoln"? --Ferdi 5 julij 2005 09:33 (CEST)

Zaenkrat bo ta stran na slowiki bolje delovala (bo bolj uporabna), če notranje povezave ne bodo postavljene (npr.še posebno pri državah!) na Zgodovina xy države, ampak samo na državo. Konec koncev omenjaš v članku le ime države; poleg tega je dogovor, da v naslovni (prvi vrstici) napišeš naslov in ga potem tolmačiš kot neke vrste definicijo. ko boš to storil, odstrani sporočilo slog lp, --Ziga 5 julij 2005 09:49 (CEST)

poglej prvi odstavek, sem ga malo lektoriral, dobro je, če so stvari v pretekliku. --Ziga 5 julij 2005 10:06 (CEST)

Bolj uporabna?! Saj je to zgodovinski članek in je mnogo bolj uporabno če se povezavo nanašajo na zgodovino vpletenih držav, saj lahko vsakdo izve več o notranjepolitičnih in ostalih dogajanjih v tistem obdobju (čeravno člankov še ni). Poleg tega je uvod oziroma definicija vsaj meni se zdi razvidna do te mere, da bralec z minimalnim znanjem razbere o čem je govora, ter da se nato članek razdeli na dogajanja po posameznih območjih. LP, --Ferdi 5 julij 2005 10:11 (CEST)

1.Poleg tega, kljub temu da gre za zgodovino, ni nujno uporabljati preteklik. --Ferdi 5 julij 2005 10:11 (CEST) 2.Še vedno sem mnenja, da je bolje da se napiše zgodovino posameznih držav. --Ferdi 5 julij 2005 10:11 (CEST)

o1: Če si pogledaš na druge Wikipedije, je poglavje o zgodovini neke države vedno v kontekstu članka o državi sami. npr. [1]. Razen če boš sam napisal obsežne članke o zgodovinah teh držav, nima smisla ustvarjati praznih povezav, kot si to delal do zdaj. V primeru, da boš napisal samostojne zgodovinske prispevke, lahko povezave v tem članku kasneje spremeniš.

o2: Da se razumeva, članek je vsebinsko super; vsekakor pa se je treba držati nekaterih pravil in smernic Wikipedije (mednje ne sodi mešanje časov, kolikor vem;) sicer pa se obrni na kakega administratorja., lp---Ziga 5 julij 2005 14:37 (CEST)

Klemen, a dodam še povezavo na narodni, prijateljstvo,...! -Ferdi