Pogovor:NAM

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Angleške kratice v slovenski Wikipediji?[uredi kodo]

Ali je res smiselno prevzemati angleške kratice v našo vikipedijo? PMSM ne; kogar zanima, naj gre pogledat tja. --romanm 12:36, 6 feb 2004 (CET)

Vendar jih veliko neposredno uporabljamo - npr. USB, PNG, RAMulus in ROMulus, itd. Težava je tudi v tem ker ne vemo kje je ločnica med ustaljenimi in popolnoma neznanimi (oziroma neuporabljenimi), kot je npr. NAM. Imaš pa prav, kratice NAM za GND pri nas ne uporabljamo. Uporabljamo celo sestavljene kot sta znani CD-ROM in DVD-~. NAM in USB sta v bistvu isti, ker sta obe dobesedno angleški kratici, vendar NAM prav gotovo ne bomo nikoli uporabljali. Tu je razlika. Na članek o NAM pa lahko gledamo edino v informacijskem smislu. Če pa ne ustreza, se takšni članki zbrišejo in tudi v prihodnje ne pišejo. --XJam 13:31, 6 feb 2004 (CET)

Ker ni pretiranega zanimanja za tuje manj znane kratice, vprašam ali naj tvorim članek npr. VVS? Ta članek kaže podoben primer kot je primer kratice NAM za nas. VVS je ruska kratica (zapisana v latinici) za Voenno-vozdušnie sili, uradnega imena za letalstvo SZ. Kakor pri nas tudi v angleščini VVS prav gotovo ni znana kot sta KGB ali novodobni FSB, pa imajo vseeno članek o tem. Možno je pa tudi, da članek še ni padel pod drobnogled in ga bodo slej ko prej preusmerili drugam. --XJam 15:19, 10 feb 2004 (CET)