Pogovor:Mošeja Omajadov

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Bivši izbrani članek Članek je bivši izbrani članek. Na razpolago sta prvotna stran nominacije (za starejše članke glej arhiv predlogov) in razlog, zakaj je članek izgubil oznako.

Tretja najpomembnejša mošeja?[uredi kodo]

Po mojih informacijah, ki slonijo na predavanjih prof. Enesa Karića, dekana Fakulteta islamskih nauka v Sarajevu, je tretje najpomembnjše muslimansko svetišče mošeja al-Aksa v Jeruzalemu, bolj znana kot `mošeja na skali´.

Dejstvo, da so se muslimani v prvih stoletjih islama med molitvijo obračali proti Jeruzalemu, kaže na pomembnost tega svetega kraja zanje in, po mojem mnenju, podpira zgornjo trditev.

V bistvu se mi zdi zavoljo tega smiselno navesti vir za trditev, ki se pojavlja v članku, ker očitno obstajajo različna mnenja. --mihec 19:09, 31 december 2005 (CET)


OK, nihče se ne javlja s svojim mnenjem. Malo sem se pozanimal na to temo in našel nekaj virov, ki se strinjajo s prof. Karićem (Rivka Gonen: Contested Holiness - pod drobnogled vzela Jeruzalem in njegovo večversko dediščino - navaja al-Akso kot tretji najpomembnejši tempelj islamske kulture; obstaja tudi nekaj člankov, ki trdijo isto).

Če ima kdo druge informacije, naj izvoli spremeniti besedilo nazaj.--mihec 16:33, 4 januar 2006 (CET)