Pogovor:Miroslav Hubmajer

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Matijap, knez Nikola Petrović ni nosil vzdevka Njegoš kateri se na nanaša na črnogorskega vladiko Petra Petrovića II Njegoša. LP Janko Sibil

Mislim sem da misliš na napačno osebo vendar sem ravnokar ugotovil, da je le govora o kralju Nikoli Petroviću za katerega pa prvič slišim da je nosil vzdevek Njegoš, katerega sta uporabljala samo Petar II Petrović (vladika-tvorec Gorskega Vijenca) in njegov stric Petar I Petrović Njegoš. Janko Sibil

Sam ne vem ničesar glede teh nazivov. Najbolje, da povprašaš Romana, ki je začel članek Črnogorski vladarji. Po njem so bili Njegoši vsi od Petra I. naprej. lp, --matijap | pogovor 00:17, 29 maj 2005 (CEST)
Kolikor vem, so Njegoši vladarska rodbina iz vasi Njeguši pod Lovčenom. Lahko pa še v ponedeljek vprašam sodelavca Črnogorca. --romanm (pogovor) 01:41, 29 maj 2005 (CEST)

==[uredi kodo]

Ne trdim, da je to napačno vendar prvič slišim za Kralja Nikola z vzdevkom Njegoš kar pa tudi ni tako pomembno navsezadnje.

Zanima me kaj bomo z besedico "četoval" (koren "četa") katera verjetno ne obstaja v slov. slovenskega knj.jezika ?) Ima kdo predlog za ustrezno nadomestilo (vojskoval po moje ni najboljša izbira) ?

Janko Stibil

Lahko rečeš, da se je »pridružil četi« ali »ustanovil četo«. Kaj točno pa bi s »četoval« povedal v kakšnem drugem jeziku? MMG, kaj so vstaši (»odposlanec vstašev«)? Morda ustaši (pa ne tisti fašistični, ampak oni pred njimi)? MMG#2, podpišeš se lahko s štirimi tildami: ~~~~ da tole: romanm (pogovor) 01:41, 29 maj 2005 (CEST)

Vstaši so tisti, ki sodelujejo v vstaji, torej uporniki. LP, --Klemen Kocjančič 07:35, 29 maj 2005 (CEST)

==[uredi kodo]