Pogovor:Mikojan-Gurevič

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Artem[uredi kodo]

Mojih 5 dramov na to temo:

Vem, da z Artjomom misliš na znano rusko "nemarnost" glede pikic nad ejem, ampak Mikojanu se že po priimku vidi, da je bil Armenec in slučajno se je rodil blizu enega samostana (se bom že ob priliki razpisal), kjer so sorodniki uredili en manjši muzej o njem in njegovem bratu politiku. Skratka, tam ime dosledno izgovarjajo kot Artem. Njun oče je bil Hovanes (ali kakorkoli že to napišejo) in tam pravijo, da so Rusi iz tega naredili Ivanoviča.

Razumem. Artem torej. Prej (čas SZ) v bistvu sploh nisem pomislil, da je bil lahko eden največjih 'sovjetskih' letalskih inženirjev in konstrukterjev Armenec. Ali so bili sicer tudi Armenci res tako dobro zapisani v sovjetskih krogih? --XJam 10:55, 17 avg 2004 (CEST)

Mogoče bo pa res Artjom. V pogovoru na en: pod Artem Mikoyan-om in tudi pod bratom Anastasom smo malo porazpredali o tem, na koncu je nekdo še po armensko napisal ime, ki se zares prebere kot Artjom. Še vedno pa pri polni zavesti trdim, da je tista sorodnica izgovarjala kot Artem. Zdaj pa vedi, kdo ima prav --Heretik 14:41, 25 avg 2004 (CEST)