Pogovor:Lastna vrednost

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Je tisto o karakteristični vrednosti samo prevedeno iz angleščine ali res obstajajo kakšni slovenski viri, v katerih pravijo lastni vrednosti karakteristična vrednost? Sam jih namreč ne poznam. Glede na to, da je »lastna vrednost« dobesedni prevod nemškega izraza »Eigenwert«, in da je do druge polovice 20. stoletja slovensko strokovno izrazje črpalo pretežno iz nemščine, bi bil presenečen, če bi obstajal kakšen starejši izraz. --Peterlin 09:46, 19 apr 2004 (CEST)

Prevedeno je bilo iz angleščine, da. Zaradi pojma »karakteristični polinom«, ki pa obstaja tudi pri nas, sem sumil, da bi utegnila obstajati tudi »karakteristična vrednost«, vendar priznam, da se ne spomnim, da bi že kdaj prej naletel na ta izraz. Bom zbrisal, hvala. --romanm 10:09, 19 apr 2004 (CEST)
Enačba, katere rešitve so lastne vrednosti, pa se imenuje karakteristična ~, tako da pmsm pojem in čisto iz trte zvit. --xJaM 22:19, 16. julij 2010 (CEST)

Naslov članka[uredi kodo]

Glede na to, da imajo v marsikateri wp članek pod naslovom lastna vrednost, lastni vektor in lastni prostor, bi bilo morda smiselno preimenovati tudi naš članek? --Eleassar pogovor 12:11, 6. februar 2008 (CET)