Pogovor:Koktajl

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje
  • Ko sem začel delati na »Hrana in pijače« sem pri vrhni kategoriji v pogovoru navedel da ne želim v tem področju nekih seznamov, za katerimi ne stoji nič in še dolgo ne bo stalo. Veliki klasifikator in pisec seznamov Klemen ni mogel iz kože in je dodal 2 do 3 metre dolg seznam koktajlov. Samo tisti, ki sem jih vnesel jaz imajo povezavo.
  • Taki seznami nimajo nobenega pomena - če bo potem ko končam jaz prišel mimo nek barman bo vnesel tisto kar zna in kar pozbna. Ne glede na seznam. tak seznam ne more biti nikdar namenjen ničemur. Če nekdo pijače ne pozna jo pač ne pozna.
  • Podredil sem se ukazu, da SSKJ ne velja. Prilagodil sem se Klemenovemu poimenovanju. Prav. Vendar dokler nekdo ne bo vnesel na tem področju vsaj nekaj člankov (ne seznamov) nima pravice šariti z seznami.
  • Pa če mi mislite tako šuštrati po člankih bom resno premislil o še eni upokojitvi (namreč iz Wikija).--Janez Novak 13:07, 4 feb. 2005 (CET)
  • Seveda je seznam napačno kategoriziran - Klemen verjetno pripravlja veliko rekategorizacijo (tako kot je začel vnašati kategorije nacionalnih kuhinj in jih je povezal na vrhu v nepovezano kategorijo »Hrana« in ne tja kamor spadajo v »Hrana in pijače«).

Škoda bi bilo, da bi se že ponovno upokojil. PMSM seznami nikomur ne škodijo. Jaz si nisem upal kaj bistvenega spreminjati v tvojih člankih, ker pač nimam pojma o koktajlih. Še vedno pa na primer največ pri dopolnjevanju uporabljam sezname, ker se s kategorijami nekako ne razumem. Na seznamih se najlaže vidi kaj še manjka in v njih je lahko tudi več podatkov kot v samih kategorijah. Zame so kategorije 'nujno zlo', ki v tej začetni fazi naše WP požrejo ogromno časa. Upam tudi, da bodo služile svojemu namenu. --xJaM 13:32, 4 feb. 2005 (CET)

Veš Jani ko greš enkrat v "penzjon" je veliko enostavenje iti še enkrat. Saj prideš (vsaj jaz) točno tja kot po prvi upokojitvi, ko še nisem poznal Wikija.
Kategorije in seznami. Tu sva na nasrotnih obalah Amaconke (reke). Če delam na nekem področju (kot sedaj na Hrani in pijačah ali preje na mitologiji, Nobelovcih, ... sam izbiram kaj bom obdelal. Vodijo me moji viri, ne pa nek seznam, ki ga je nekdo od nekje pretipkal. Ti bolje poznaš sezname astronomov, matematikov, ... kjer je tak seznam (ki pa ga je potrebno nekako sestaviti iz več virov) sigurno vodilo kaj še manjka. Seznam nekaj 100 koktajlov nima veze. Tisti ki bo po meni dopolnjeval ga po vsej verjetnosti ne bo gledal. Pa pustiva ali je potreben ali ne. Je tudi napačno urejen. Za koktajle velja prva delitev na Short Drink in Long Drink (ali kako se že piše) in nato na aperitive in degustive in šele čisto na koncu pridejo razvrstitve po sestavinah.
Pa zakaj se "razburjam" (upam da dovolj milo) zaradi enega "usranega" seznama? Približujejo se mi teme kot sadje, zelenjava, krompir, vino, pivo, ... ki bodo kar "rjovele" po seznamih vrst jabolk, hrušk, vina,... Tako bo anstalo veliko popolnoma rdečih seznamov, brez karerega koli upanja (upam da se motim) na "pomodritev". --Janez Novak 13:49, 4 feb. 2005 (CET)

--Janez Novak 13:49, 4 feb. 2005 (CET)


Komentar[uredi kodo]

Uporabnik z IP 217.72.69.230 je dodal naslednji komentar:

NA KRATKO:
Po moje se motite---kokteil-------pričeli so jih mešati na petelinjih bojih torej to je pijača katero so pili udeleženci na teh petelinjih borbah,tako od tod tudi ime kokteil-petelinji rep. Uporabljali pa so pijače katere so prinesli s seboj tako ,da jo je bilo več in za vse. Pa lep pozdrav Čeh Zmaqo-Vitorijo


Povezava imena z peteljinjimi boji. Po mojem je v članku dovolj obdelana, je pa to samo ena verzija. --Janez Novak 08:53, 23 feb. 2005 (CET)
Sem hotel prenesti na pogovorno stran z cut/paste pa sem zaradi izredne hitrosti povezave tekst nekje izgubil. Tak tekst slada na pogovorno stran in ne v članek. --Janez Novak 21:43, 21 feb. 2005 (CET)