Pogovor:Kitara brez prečk

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Uporablja se tudi slovenski izraz kitara brez prečk [1] Enako tudi citre brez prečk. Predlagam prestavitev; po WP:DOP naj bi namreč uporabljali slovenska imena. --Eleassar pogovor 09:57, 4 maj 2007 (CEST)

Lepo, a ne najbolj praktično in profesionalno. Kabriolet naj postane "avto brez strehe"? Vprašajmo gospoda Toporišiča. Jaz sem proti. LP.(Alexbass 11:09, 4 maj 2007 (CEST))

Sicer pa : imaš prav. A kompromisna rešitev naj bo :

  • kitara brez prečk (fretless kitara)
  • bas kitara brez prečk (fretless bass)
  • tobogan brez prečk (fretless tobogan) - to je itak vsak! (Alexbass 11:46, 4 maj 2007 (CEST))
Odstranil fotografijo bas kitare brez prečk, ker ne sodi v Wikipedio - ker prikazuje nekaj, kar ne obstaja.(Alexbass 12:14, 15 maj 2007 (CEST))
Najprej, kabriolet pišemo s k, torej bi morali namesto fretless pisati fretles (bomo edini). Drugič, dogovori so dogovori. Seveda pa ostane preusmeritev in tudi v prvem stavku navedemo obe imeni. --Eleassar pogovor 12:39, 15 maj 2007 (CEST)
Ja, fretles - sliko sem pa "izbacio", ker je pač moje avtorsko delo in gre to nekaterim v nos. Vseeno je, ali bo fretles ali fretless ali brezprečkplunka - v Sloveniji jo menda igram samo jaz, itak pa ne nastopam v tej državi. Morda jo igra Igor Leonardi. Fretless šah pa obstaja, le pod drugim imenom - ki pa ga ne najdem. Obstaja tudi alkošah (namesto figur - po 0'6 kozarčki žganih pijač; kmeti so šnopsi, trdnjavi sta vodki, kralj je viski in tako dalje. Vse, kar vzameš, popiješ na eks. Igrali so ga vpričo mene. Nizozemci.), pa Andrejjj ne ve zanj - zato ne obstaja. Raje ne napišem kaj takega.(Alexbass 12:46, 15 maj 2007 (CEST))
Ja, ni treba. Ti verjamem, ampak takih stvari ne smemo objavljati brez uglednih objavljenih virov (WP:IR). --Eleassar pogovor 12:49, 15 maj 2007 (CEST)