Pogovor:Kitajska pisava

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Viquibola 1000.png To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, spada v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glejte strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani.
100% pie chart.svg
Po številu znakov je to dolg članek.
Did You Know Vnos iz članka Kitajska pisava je bil predstavljen na Glavni strani Wikipedije v razdelku »Ste vedeli, da ...?« 17. september 2005. Vnos se je glasil:
Wikipedia


Tabela[uredi kodo]

V tabeli se v stolpcu s poenostavljenimi in tradicionalnimi pismenkami vidi le pol znaka, nekaj je treba storiti, da se bodo videli celotni znaki, morda zmanjšati pisavo pismenk? Ne vem, jaz ne znam, pa prosim, če kdo drug to uredi. -Ta nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:195.210.240.217 (pogovorprispevki).

Vir za TV SLO?[uredi kodo]

Voditeljev list s člankom Kitajska pisava

Pravkar na TV Slovenija 1 gledam intervju z Zofijo Mazej Kukovič in prisegel bi, da ima Lado Ambrožič, ko se z gostjo pogovarja o kitajščini, pri sebi nek papir, precej podoben uvodnemu delu članka. Spomnil sem se fraze »nekateri besednjaki jih imajo tudi do ...« in vidim, da je res v članku. Naj še kdo pogleda, če bo kamera spet kaj pokazala tisti papir. Ali obstaja posnetek oddaje? --romanm (pogovor) 22:43, 4 februar 2007 (CET)

Posnetki avtorskih oddaj RTVSLO so v arhivu, vendar potrebuješ Real Player in kvaliteta je najbrž preslaba, da bi videl to, kar te zanima. Mogoče bopa ponovitev ob kakšni "normalni" uri. --Heretik 08:01, 5 februar 2007 (CET)
Hvala, res sem jo našel v arhivu intervjujev. Ponovitev pa bo jutri ob 12h (kar je bolj nenormalna ura od one prej). Res je držal v rokah kopijo tega članka. Sem kar malo vesel, da komu pride prav; avtor nemškega izvirnika bi bil verjetno tudi. :-) --romanm (pogovor) 20:16, 5 februar 2007 (CET)

Če so stvari uporabne, se vedno najdejo uporabniki. Želim si samo, da bi vedno večja uporabnost wp.sl. vplivala tudi na porast merodajnih urejevalcev. --Ziga 23:41, 5 februar 2007 (CET)

In nenazadnje, (želim si) tudi omembe uporabljenega vira ... --Andrejj 00:54, 6 februar 2007 (CET)