Pogovor:Karibsko morje

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Satelitska slika mi je nadvse všeč - nisem se zavedal, da so okoli Bahamov in Kube takšne plitvine, tako da ima Zalivski tok pravzaprav precej natančno določen kanal, po katerem teče. Mislim pa, da razen koščka na spodnjem delu slika pravzaprav ne prikazuje Karibskega morja. To je na mojih atlasih označeno kot področje južno od Jukatana in Velikih ter zahodno od Malih Antilov, na jugu omejeno z južnoameriško celino, na zahodu pa s srednjeameriško ožino. Morje med Kubo, Bahami in Florido tako ne sodi vanj, niti ne sodi morje zahodno od Floride in severno od Jukatana in Velikih Antilov. Slednje je Mehiški zaliv, prvo pa je v mojem atlasu označeno kot trije prelivi: Floridski, Nikolajev in Santarenov (?). --Peterlin 14:27, 4 avg 2004 (CEST)

Imaš prav - na tej sliki je res Karibsko morje južno od Kube. Nisem našel še celovitejše satelitske slike. Sicer dokler ne najdemo boljše lahko vseeno ostane. Popravil bom edino zapis glede Bahamov, da ne bi koga zavedlo. Hvala lepa za ostro opažanje. --XJam 22:12, 4 avg 2004 (CEST)

Ljuba Brank, ne vem, kaj imate od tega, da mi kar naprej mečete polena pod noge... ?????? 2A01:261:B31:EC00:8D2A:8399:F869:D1BE 03:24, 7. oktober 2023 (CEST)[odgovori]