Pogovor:Jugoslavijo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kolikor se spomnim, je obstajalo tudi slovensko besedilo, čeprav je bolj znana srbohrvaška različica. Pri najboljši volji pa se ne morem spomniti niti vrstice. Mislim, da je bila objavljena v legendarnem črno-belem Cicibanu takoj po Titovi smrti - v tistem, ki je imel na prvi strani portret Tita med II. svetovno vojno, in zamorjeno vsebino (glede na druge Cicibane). --romanm (pogovor) 23:00, 24 maj 2005 (CEST)

Ha, ha zamorjeno.... Če ni obstajalo, verjetno ga zaradi samega besedila, ni problem prevesti - Od Vardarja pa do Triglava .... Pričaj srbski, da te razume cjeli svet i kaži što da čovek prevodi (ili tako nešto). --xJaM 23:21, 24 maj 2005 (CEST)

Čemu si vrnil na prejšnje urejanje?? Saj vendar piše srbohrvaško besedilo, v kolikor pa (...)funkcionalno pismen bralec potrebuje pojasnilo, pa naj se uporabi primeren izraz izvirnik... -Ferdi 22:52, 4 junij 2006 (CEST)

Srbohrvaščina več ne obstaja. Napisal sem izvirno, saj bi to lahko bilo jabolko spora - pesem je namreč v originalu hrvaška. Če se ne motim, seveda.