Pogovor:Jota

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Jota je tudi hrana (enolončnica) iz kiskega zelja, fižola in še nekaterih dodatkov. Pa svinja mora stopiti vanjo --Janez Novak 17:44, 3 nov 2004 (CET)

Ali naj naredimo razločevalno stran in damo vsako geslo v svoj članek:

  • »jota (predpona)«, {»jota (predpona SI)«, ...}
  • »jota (jed)«

ali naredimo nov članek le za jed? Podobno je tudi še pri peti, kot delu telesa. Pri zeti še nimamo npr. razločevalne strani. --xJaM 20:30, 3 nov 2004 (CET)

Razločevalna stran bi bila prava rešitev. Zdi se mi fa so jota, peta, tera, .... lepi primeri za razločevalne strani. 22:18, 3 nov 2004 (CET)
Imaš prav. Predpone »jota« pa tudi ne uporabljamo veliko, da bi nam bilo težko venomer pisati daljšo obliko. --xJaM 22:22, 3 nov 2004 (CET)
Zdi se mi, da je najpogostejša raba besede "jota" v pomenu "jota (jed)", zato predlagam, da se predpona preseli tja, naredi pa se posebna jota (razločitev). Podobno kot za uran, kjer obstaja Uran (razločitev); čeprav so verjetno vsi skupaj dobili ime po grškem bogu Uranu, so danes drugi pomeni bolj pogosti. --romanm (pogovor) 22:26, 3 nov 2004 (CET)

Jota PMGP (po mojem globokem prepričanju) in ne samo PMSM zasluži razločitveno stran: Če jo nekdo naredi bom opisal joto (hrana), lahko z kokmpletnim receptom. Janez Novak 16:55, 4 nov 2004 (CET)